Amstelveen kan eindelijk weer lachen na winst tegen Castricum

In de zaterdag tweede klasse A heeft Amstelveen Heemraad met een verrassende opstelling een belangrijke overwinning behaald op Castricum en daardoor veel vertrouwen getankt om aan het eind van het seizoen boven de rode streep te blijven. Met Maarten Zwaan als laatste man, en dirigent achterin,werd Castricum met 2-1 verslagen. Amstelveen eindigde het duel met negen man.

Ontlading Kranendonk

Door een aantal afwezigen en twee geschorste verdedigers moest Mark Kranendonk, trainer van Amstelveen, genoeg puzzelen om een fatsoenlijke opstelling te maken. Het heeft Amstelveen geen windeieren gelegd.

Binnen een kwartier kwam Amstelveen op voorsprong. Levy Piqué zag Robin Telkamp goed opkomen en schoof de bal op maat voor zijn linkerbeen. Telkamp liet Lars Beukers kansloos en Amstelveen stond op een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust werd Elario Zweet aangespeeld en op het randje van buitenspel werd hij gestuit door Jaël Vreugd. Die kreeg gelijk rood van de zwak fluitende Leijdekker en Castricum een strafschop. Sebastiaan Weber eiste de bal op, maar Arne Zitzke, de Duitse keeper van Amstelveen Heemraad, pakte de strafschop en Amstelveen ging met een 1-0 voorsprong de rust in.

Rood Amstelveen

Na rust was Castricum veel in balbezit, maar Amstelveen wist met 10 man goed partij te geven en kwam er vaak dreigend uit. Vlak voor tijd was het een vrije trap van Michael Coster, die werd binnengelopen door Levy Piqué. 2-0 en Amstelveen op rozen met nog zo’n 3 minuten te gaan. In dezelfde minuut gelijk de aansluitingstreffer. Stephen Zeilstra kopte de 2-1 binnen en Castricum ging op zoek naar de gelijkmaker.

3

In de hectiek van het slotakkoord moest Dirk Franken er nog af met zijn tweede gele kaart, maar ook met negen man hield Amstelveen stand en bleven de punten in Amstelveen. De ontlading bij Amstelveen was groot toen Leijdekker een eind maakte aan de wedstrijd.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek