Enkelblessure zet Ben van Kessel (AFC) voorlopig buitenspel

Het zaterdagelftal van AFC zal voorlopig niet op de diensten van Ben van Kessel kunnen rekenen. De speler van de club uit Amsterdam-Zuid leek fit genoeg te zijn om aan de voorbereiding mee te kunnen doen. Een hardnekkige blessure aan de rechterenkel zorgt er echter voor dat Van Kessel voorlopig buitenspel staat, wanneer de middenvelder weer kan spelen is nog onduidelijk.

Na een op voetbalgebied verloren jaar zou Van Kessel in het nieuwe seizoen weer aansluiten bij de selectie van Wessel Colijn. Van Kessel: “Het leek inderdaad te gaan. Maar uiteindelijk heb ik nog teveel last van mijn rechterenkel om weer te gaan voetballen. Vorig seizoen ben ik tijdens de eerste seizoenshelft te lang doorgegaan waardoor het erger is geworden. Deze zomer ben ik veel bij de fysiotherapeut geweest en bleek dat ik nog veel last van de enkel heb. Uiteindelijk hebben we besloten dat het niet verstandig is om in de voorbereiding weer te gaan voetballen.”

Van Kessel hoopt in de toekomst weer te kunnen voetballen bij AFC. Van Kessel: “ Ik baal enorm dat ik op dit moment niet kan voetballen en hoop zeker weer aan te sluiten bij de selectie. Met een operatie moet het lukken, alleen is op dit moment nog niet te zeggen wanneer deze gaat plaatsvinden. Het is dus ook nog niet bekend wanneer ik eventueel weer op het veld kan staan.”

De voetballer van AFC heeft het prima naar zijn op sportpark Goed Genoeg. Van Kessel: “ Ik ben, ondanks mijn blessure, nog zeker betrokken bij het team en ga vaak kijken bij AFC. Het is een mooie club waar ik nog vele jaren voor wil voetballen. Ik heb het gevoel dat ik bij AFC nog niet heb laten zien wat ik daadwerkelijk kan en hoop dit in de toekomst wel te kunnen doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)