Enorm pak slag voor Buiksloot tegen Quick: 0-7

Buiksloot heeft in de zondag tweede klasse B een enorm pak slag gekregen van Quick. Op Sportpark Buiksloterbanne verloor de ploeg van Brain Tevreden met maar liefst 0-7. Na drie wedstrijden wacht zijn ploeg nog steeds op het eerste punt.

Dat het een zwaar seizoen gaat worden voor Buiksloot is bekend, een heel nieuw team opbouwen kost tijd, na drie wedstrijden staat men op nog op nul punten, maar de afstraffing die men vandaag kreeg tegen koploper Quick 1890 uit Amersfoort met de cijfers 0-7 had men ook niet verwacht. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd met toen nog en ervaren elftal in een 8-4 zege voor de club uit Noord, maar de tijden zijn veranderd!

JBE_7058

Toch begon het team van trainer Brian Tevreden helemaal niet verkeerd. Het veldspel is ook niet echt slecht maar de Amsterdammers misten de nodige power, vooral tegen een sterk en uitgekookt Quick.

De 0-1 in de negende minuut kwam ook nog eens ongelukkig tot stand. Een vrije trap van Quick kwam via de muur voor de voeten van Ron Hosman en die scoorde droog (0-1). Buiksloot ging verder en kon best mee met het spel Quick. Toch werd het in de 23ste minuut 0-2 door spits Michael Ouwerkerk die de buitenspelval ontliep. Quick nam het heft nu in handen, toch was het, vlak voor rust,  Buiksloot dat  via Regilio Kranenburg en Ayad Ahmed nog wat mogelijkheden kreeg.

JBE_7090

In het tweede bedrijf  ging Buiksloot voortvarend van start maar nadat verdediger Ives van der Lee in de zestigste minutt uitgleed scoorde Bas Wobbes simpel de derde treffer (0-3). Snel daarna in de (62e minuut) verloor Van der Lee een kopduel en scoorde Hosman de 0-4. Buiksloot gaf niet op en kreeg in de 66e minuut een strafschop, na een harde tackle, maar Ahmed miste. De zwak ingeschoten  penalty  werd makkelijk gepakt door keeper Beekhoven. Daarna knakte er kennelijk iets bij de thuisploeg. Alles en iedereen liepen  door elkaar en Quick is maakte daar dankbaar gebruik van . Buiksloot trainer Tevreden probeerde het nog met een paar wissels ,maar het mocht niet baten.

JBE_7096

Quick 1890 liet vervolgens zien dat het een kanshebber is voor de titel. In de 71ste minuut is er de 0-5 door Ouwerkerk en even later zelfs de 0-6. Drie minuten voor tijd bepaalde een droge knal van invaller Agyzai de eindstand op 0-7. Voor Brain Tevreden wacht er komende week een hoop werk om zijn team weer klaar te stomen voor de volgende wedstrijd.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.