Enorme kater voor Aalsmeer

Aalsmeer kan de titel in de tweede klasse A vergeten na de 2-1 nederlaag in en tegen koploper Castricum. De ploeg van Anthony Servinus  kon de in de eerste minuut verkregen voorsprong niet vasthouden en kan het kampioenschap vergeten. Servinus: “Het is nog niet verloren maar wel heel, heel ver weg.” De achterstand bedraagt vier punten.

De achterstand op Castricum met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt vier punten. Niets is onmogelijk maar de klap die Aalsmeer van Castricum heeft gekregen zal nog wel even doorwerken. Doelman Ray Smidt: “Het is over en uit.”. Servinus: “Dit is een enorme kater.”

Rondom het hele veld was te voelen dat er iets op het spel stond. Zo’n 600 toeschouwers waren op het duel afgekomen. Sportpark Noord End stond nog voordat er werd afgetrapt al bijna in brand. De meegereisde Aalsmeer supporters zorgden letterlijk voor het nodige vuurwerk. Laten we er maar ophouden dat dat de thuyisclub behoorlijk in de war had gebracht want de eerste negentig seconden  stond de ploeg van Radjin de Haan stond stijf van de spanning. Een vrije trap van Thomas Harte werd door niemand aangeraakt en sprong via de binnenkant van de paal het veld weer in. Een misverstand tussen Joris Schekkerman en doelman Marius Jansen zorgde er vervolgens voor dat Mitch van Geldrop al na 87 tellen de score kon openen.  Castricum-trainer De Haan: “Ik was blij dat die goal viel. Werden we tenminste wakker.”

Blij zijn met een tegengoal, het klinkt gek maar het werkte wel. Rechtsback Sergio Pregers had zijn handen vol aan de snelle en talentvolle Maarten van Duivenvoorde. Hij kwam soms handen en voeten te kort. Duivenvoorde vergat alleen te scoren toen hij Pregers kwijt was. Zijn inzet ging voorlangs. Castricum domineerde en had vian Ruud Drolinga ook gelijk moeten maken. Zijn schot, na een uistekende pass van Ortega, had ene beter lot verdiend en zou ook terecht zijn geweest. Aalsmeer kwam in de eerste helft niet meer onder de druk uit en mocht haar handen dicht knijpen dat het met een voorsprong de kleedkamer in ging. Servinus: “We gingen veel te veel achteruit lopen. Dat heb ik ook aangegeven in de rust. We moesten meer vooruit gaan spelen, onder de druk uitkomen.

Dat leek aardig te lukken in de openingsfase van de tweede helft. Harte was zelfs nog dichtbij de 0-2 maar zijn schot werd door Jansen gekeerd. Er leek in die fase niets aan de hand maar toch stond er zeventien minuten na rust 2-1 op het score bord. Servinus: “Twee doelpunten uit standaard situatie dat mag gewoon niet gebeuren.” De 57ste en 62ste minuut werd Aalsmeer fataal. Eerste was het Van Duivenvoorde die Pregers weer het bos in stuurde zodat Kasper Melis de 1-1 kon maken.  Niet veel later was het Duco de Koning die een vrije trap nog net kon binnen koppen. Smidt: “Doordat hij (De Koning, red.) die bal nog net schampte met zijn hoofd veranderde hij van richting en was ik kansloos.”

De wedstrijd zat na die twee goals even in een rustige fase. Pas een kwartier voor tijd kwam er weer wat leven in de brouwerij. Een opstootje, zonder grote gevolgen,  was de aanleiding voor een slotoffensief van Aalsmeer. Servinus stuurde laatste man Burak Sitil de spits in. Eerst schoot Sitil van afstand net over en daarna was hij betrokken bij een hilarisch moment waarvan velen de komende nacht nog wakker zullen liggen. Spits Peter Neuvel had de bal vanaf zo’n zes meter voor het inschieten, de keeper was al geklopt, maar een verdediger stootte de bal met zijn borst het doel uit. Die bal kwam bij Sutil. Dezelfde afstand als Neuvel maar ook Sutil zag zijn inzet, door een andere verdediger, met de borst van de doellijn gehaald worden.  Sutil: “Dat soort ballen moeten er gewoon in. Eerst Neuvel en dan ik op een paar meter van de goal. Ik kan het nog niet bevatten.” Servinus: “Ik telde die bal al. Dat was gewoon de 2-2. Het is heel frustrerend als je dat soort kansen niet maakt.”

Het was niet de laatste kans want doelpuntenmaker van Geldorp kreeg in de blesssuretijd nog een niet te missen kans. Smidt: “We scoren al het hele jaar veel te weinig. Dat heeft ons al zoveel punten gekost. Het is zuur maar we moeten wel zorgen dat we de koppen niet alten hangen en er in de nacompetitie weer staan.” Zijn trainer voegde daar aan toe: “We gaan dinsdag weer gewoon trainen. Volgende week spelen we niet en dan wachter er nog twee wedstrijden. We zien wel waar we uitkomen. Dit is een enorme kater.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)