Enorme stunt vrouwen Buitenveldert in beker tegen ADO Den Haag

De vrouwen van Buitenveldert hebben in de achtste finale van de KNVB beker voor een enorme verrassing gezorgd door titelverdediger ADO Den Haag uit te schakelen. Verdiend was het niet maar daar zal niemand om malen. Na negentig minuten was het 1-1 maar Buitenveldert was beter in het nemen van de strafschoppen en ontplofte alles en iedereen dat Buitenveldert een warm hart toedraagt.

Klik hier voor een video reportage met de complete strafschoppen serie en de enorme ontlading!

Na elf minuten leek het doek al te vallen voor de koploper van de Topklasse. Kitty Susan scoorde na een mooie voorzet van Lisanne Grimberg de 0-1. De wind had behoorlijk wat invloed op het spel. ADO had daar in de eerste helft het meeste voordeel van. De ploeg uit de BeNe League had zoals verwacht verreweg het meeste balbezit maar de ploeg van Gert-Jan Dupon verzuimde de kansen af te maken.

shawl

Zo’n vijf minuten voor rust kreeg Buitenveldert de eerste echt grote kans op een treffer. De snelle Roxanne Koopman werd door Amy Jackson de diepte in gestuurd. De ruim 350 supporters waren al aan het juichen voor de gelijkmaker maar de bal rolde millimeters langs het doel van Barbara Lorsheyd.

De tweede helft kende een eentonig verloop. Ondanks het voordeel van de wind kwam Buitenveldert er geen moment aan te pas. ADO verzuimde gebruik te maken van de vele mogelijkheden.  Susan Kitty, Liasanne Grimberg, Tessa Oudejans en Lucienne Reichardt schoten over of naast en anders was het wel doelvrouw Shania van Nuland die goed stond opgesteld.

Op de fanatieke jeugd van Buitenveldert op de tribune na viel er weinig meer te beleven of het moet het mooie hakballetje van Lorraine Prade zijn geweest die daarmee haar tegenstander in de luren legde. Toch zou er nog een enorme stunt volgen. In de laatste minuut van de wedstrijd  viel vanuit het niet de gelijkmaker. Invalster Elizabeth Zwerver ging er via de linkerkant vandoor. Haar voorzet tot in de zestien werd na ene korte combinatie afgerond door Frederique Bonink (1-1). De ontlading bij speelsters en begeleiding was gigantisch. Niet veel later floot scheidsrechter Van der Laak af. Strafschoppen moesten de beslissing brengen.

Nadat Van  Nuland een inzet van ADO had gekeerd leek de kwartfinale binnen handbereik, maar ook Amy Jackson zag haar inzet gekeerd worden. Toen ADO de vijfde strafschop naast schoot mocht Jessica van Geemen het vonnis over de bekerhouder vellen. De negentien jarige middenveldster faalde niet en bezorgde Buitenveldert voor het twee achtereenvolgende jaar een plek in de kwartfinale. Wat er daarna allemaal gebeurd valt moeilijk om te omschrijven. Daarom hebben we het tafereel maar op video vastgelegd. Klik hier voor een video van  de complete strafschoppen serie  en de enorme ontlading.

Overkleeft

Trainer Don Koehorst: “ We flikken het weer! Geweldig!  Dit is nou een echte bekerwedstrijd. Eigenlijk zijn we  na rust kansloos, maar als ADO het niet afmaakt blijf je hoop houden. Wat geweldig is dit. Of we nu Ajax willen loten? Laten we die maar in de finale treffen.”