Epi Kraemer (FC Aalsmeer) doet oude club CSW pijn

FC Aalsmeer heeft in de zaterdag eerste klasse A overtuigend gewonnen van CSW. De ploeg van Cor van Garderen was in de streekderby met 3-0 te sterk voor de club uit Wilnis, door doelpunten van Lilinho Martins en invaller Epi Kraemer (twee keer).

De Aalsmeerders begonnen sterk aan de wedstrijd. Al na drie minuten was het raak voor de thuisploeg. Lulinho Martins speelde de bal op tweelingbroer Lilinho Martins, die de bal achter CSW-doelman Giovanni Santangelo (ex-Aalsmeer) schoot. Even later kreeg Lilinho Martins, na slecht verdedigen van CSW, de kans om zijn tweede binnen te schieten, maar hij schoot net voorlangs. Vervolgens mikte ook Jasper Werkhoven met een vrije trap naast het doel.

Na ruim twintig minuten spelen kreeg CSW de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Een vrije trap van Elroy Baas werd uit de kruising getikt door doelman Colby Harmon, die de geschorste Nick van der Wiel verving. Even later kreeg Dave Cornelissen een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. De aanvaller zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal eindigen.

Epi Kraemer, die met een uur op de klok in het veld kwam, kreeg al vrij snel een grote kans op de 2-0. De aanvaller trof de paal. Even later was Kraemer wel trefzeker. Na een goede actie van Lulinho Martins schoot hij van de rand van het strafschopgebied raak. Tien minuten voor tijd gooide Kraemer het duel in het slot. Hij passeerde de verdediging en tekende voor de 3-0 eindstand.

Daarmee leidde Kraemer FC Aalsmeer langs de club waar hij in 2012/13 speelde. “Het was leuk om weer tegen mijn oude club te spelen. Ik heb er een leuke tijd gehad. Dat ik twee keer scoor vandaag is lekker voor mijn vertrouwen”, zegt de aanvaller, die het dit seizoen voornamelijk van invalbeurten moet hebben.

Trainer Cor van Garderen was blij met zijn ploeg die na vijf wedstrijden nog altijd ongeslagen is. “De eerste helft was lastig om over de grond te voetballen omdat CSW een fysiek sterke ploeg heeft. We houden weer de nul vandaag en geven niet echt uitgespeelde kansen weg. Als je dan ziet hoe wij de tweede helft gebruik maken van de ruimtes, ben ik erg tevreden. Over de wedstrijd gezien was het dik en dik verdiend vandaag.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Verslag: Roy Baltus
Foto’s: Ton van Eenennaan