Erevoorzitter WVHEDW Sander Post (70) overleden

Sander Post is woensdagavond op 70-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. Volgens zijn club WV-HEDW, waar hij in 2003 werd benoemd tot erevoorzitter, is ‘een groter verlies niet denkbaar’.

Post leidde de Amsterdamse vereniging tussen 1971 en 1979 als penningmeester uit een situatie van dreigend faillissement. Als voorzitter (1979-2003) was hij “de altijd aanwezige inspirerende leider van een snel groeiende en steeds beter georganiseerde vereniging”, looft het huidige bestuur op de website. Na zijn aftreden als voorzitter werd Post benoemd tot erevoorzitter en bleef een dominante rol spelen binnen de club als verantwoordelijke van de kantine-exploitatie. In 2008 werd hij, bij het honderdjarig bestaan van de club, geridderd tot ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’.

Een jaar later werd bij Post prostaatkanker geconstateerd. Ondanks een succesvolle operatie was er helaas sprake van uitzaaiingen. Noodgedwongen door Sanders steeds verder afnemende gezondheid en met duidelijke tegenzin, zo schrijft het bestuur, beëindigden Sander en zijn vrouw Ria in het voorjaar van 2015 hun werkzaamheden bij de club. “Ondanks dat zijn ziekte het hem eigenlijk onmogelijk maakte, zat hij vrijwel iedere zondag in de bestuurskamer. Zijn liefde voor WV-HEDW toonde hij ook door tot op het allerlaatste moment in thuis- en uitwedstrijden de Zaterdag 1 actief aan te moedigen: voor het laatst bij de laatste wedstrijd van 2016, thuis tegen United/DAVO (4-1, red.).”

In een bericht op de clubwebsite laat het bestuur tevens weten: “Vanaf zijn aantreden in het bestuur als penningmeester heeft Sander onafgebroken een zeer grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van WV-HEDW, waarbij onze vereniging veranderde van een kleine noodlijdende club in het grote, bloeiende en alom gerespecteerde voetbalbolwerk dat het inmiddels is.”

De uitvaart zal plaatsvinden in kleine kring. WV-HEDW heeft zelf besloten Sander Post op vrijdag 20 januari te herdenken in de eigen kantine. “We hebben een bijzonder mens verloren zonder wiens onvoorwaardelijke clubliefde WV-HEDW nooit de prachtige vereniging was geworden die het nu is. Een groter verlies is niet denkbaar.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)