Ernst Sonneveldt stopt als coach van Geuzen Middenmeer

Ernst Sonneveldt is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van Geuzen Middenmeer. De oefenmeester is van mening dat zijn ambities niet overeenkomen met de realiteit. Sonneveldt werd vorig jaar met Geuzen Middenmeer kampioen in de vijfde klasse. De club uit Amsterdam-oost heeft het dit jaar lastig als promovendus en bungelt onderaan de zondag vierde klasse F.

De beslissing om niet met elkaar verder te gaan werd voor de feestdagen al genomen. Sonneveldt: “Telkens kwam ik tot de conclusie dat mijn ambitie om met Geuzen Middenmeer in dit huidige seizoen voldoende te presteren tot nu toe niet strookt met de realiteit. De realiteit is dat er vanaf de voorbereiding enkele dragende spelers ontbreken (o.a. door vakantie, blessures en werk). Ook is er bij een aantal spelers sprake van ontluisterend vormverlies vanaf de voorbereiding. Bepaalde spelpatronen verdwenen als sneeuw voor de zon, met name ook door het gegeven dat ik gedwongen werd om enkele spelers op verschillende posities te laten spelen. In een kort onderhoud met het bestuur kwamen we tot de conclusie dat het niet verlengen van het contract de beste optie is voor beide partijen. We waren er dan ook vrij snel uit.”

TEAM ZOndag

De oefenmeester over zijn plannen voor volgend seizoen. “Volgend jaar ga ik graag weer ergens aan de slag. Ik heb al enkele aanbiedingen gehad maar heb mijn keuze nog niet gemaakt. Ook zou ik bij Geuzen Middenmeer betrokken willen blijven, het is namelijk een fantastische vereniging,” besluit Sonneveldt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)