Home / Algemeen / Erwin Römer stopt definitief bij Kadoelen

Erwin Römer stopt definitief bij Kadoelen

Zaterdag derdeklasser Kadoelen moet definitief op zoek naar een nieuwe trainer. Erwin Römer heeft het bestuur laten weten voor zijn maatschappelijke carrière te kiezen en de club te verlaten. Römer gaat aan de slag als uitbater van Sportcentrum Caland.

Drie weken geleden zat de oefenmeester met de handen in zijn haar. De keuze die hij moest maken tussen voetbal en een uitdagende nieuwe baan zorgde bij Römer voor de nodige hoofdbrekens. Hij besloot toen tijdelijk zijn werkzaamheden bij Kadoelen neer te leggen en zich af te vragen wat hij wilde. “Ik was compleet uit balans”, zegt Römer nu. “Ik heb me ruim zes weken toe kunnen richten op mijn nieuwe baan en gelukkig de rust weer kunnen vinden.”

Het voetbal kan Römer nog steeds niet helemaal naast zich neerleggen. “De trainingen mis ik niet, maar op zaterdag voel ik wanneer ze spelen nog steeds de druk. Dat komt natuurlijk ook door de resultaten (Kadoelen heeft pas drie punten, red,). Als ze er een stuk of tien zouden hebben, had ik een stuk rustiger op mijn werk gezeten.”

Foto John Beckman | Erwin Römer (r) en zijn tijdelijke opvolger Mathijs Nierop

Voorzitter Henk Blaauw liet begin oktober al weten dat, wanneer het vertrek van Römer definitief zou zijn, hij bij de KNVB om dispensatie zou vragen. Dan kan de club in alle rust op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Voorlopig worden de taken overgenomen door Mathijs Nierop en Arie Seekles.

Foto’s John Beckman