Home / Algemeen / Esajas stelt toekomst bij Real Sranang uit tot mei

Esajas stelt toekomst bij Real Sranang uit tot mei

Hoewel Harvey Esajas in gesprek is met verschillende clubs sluit de oefenmeester een langer verblijf bij Real Sranang niet uit. De oud-prof, die sinds dit seizoen als trainer actief is op Sportpark Middenmeer, doet volop mee om promotie in de zondag vierde klasse F.

,,Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar bij Sranang. Ik ben aan het avontuur begonnen, omdat ik graag iets wil betekenen voor de Surinamers in de regio”, zegt Esajes. “Mijn team bestaat bijna volledig uit Surinaamse spelers en het is nog nooit een ploeg met vooral Surinaamse spelers gelukt om op een niveau hoog niveau te acteren.”

Real Sranang staat na achttien speelronden op de gedeeld tweede plaats. “We doen het niet slecht als promovendus. Hoewel de achterstand op koploper Sporting Martines zeven punten is, zijn we nog niet uitgeschakeld voor het kampioenschap”, vertelt Esajas, die vorig seizoen overkwam van Buitenveldert.

“Bij Sranang werk ik met oudere voetballers en betere spelers, die verder zijn in hun ontwikkeling. Daardoor kan ik mij als trainer ook verder ontwikkelen. In het begin was het voor mij lastig om te werken met voetballers, die minder gogme hebben dan ik. Vooral op tactisch gebied was dat moeilijk.”

Esajas, die in het verleden onder meer speelde bij AC Milan en Feyenoord, is niet verrast dat zijn ploeg bovenin meedoet. “Het doel was om bij de eerste vijf te eindigen, maar we doen het beter dan verwacht”, aldus de oefenmeester.

Koploper Sporting Martinus werd in december verslagen met 0-2 verslagen. “Dat was een wedstrijd, waarin alles lukte. Het stond goed en alle neuzen stonden dezelfde kant op. Op het duel met NFC kijk ik ook met een heel goed gevoel terug. We wonnen me 2-5 en stegen naar de tweede plek op de ranglijst.”

Volgens Esajas ligt de druk bij Sporting Martinus en Aalsmeer. “Zij moeten winnen en wij mogen winnen, maar als oud-prof heb ik altijd het doel om kampioen te worden en dat is met deze groep ook mogelijk.”

Tot slot gaat de voormalig profvoetballer in op de vraag of hij volgend seizoen nog aan het roer staat bij Real Sranang. “Ik ben met meerdere clubs in gesprek, die allemaal op een hoger niveau acteren dan Sranang. Ik heb nog geen besluit genomen, maar de kans is groot dat ik bij Sranang  blijf. Ik krijg ook veel waardering van de achterban. In mei hak ik de knoop door”, besluit hij met een glimlach.

Foto: Ricky Sports Photography