Ex prof Panhuis naar OSV

Rene Panhuis is volgend seizoen hoofdtrainer van de zaterdag tak van OSV. Hij is daarmee de opvolger van Frank Bruijns. Het wordt voor Panhuis zijn eerste club als hoofdtrainer van een seniorenteam. Momenteel is hij trainer/coach van ZOB A1.

Panhuis is geen onbekende in Oostzaan. Van 2005 tot 2007 was hij assistent-trainer van de A-junioren. Via FC Purmerend (C-junioren) en ZOB (B en A-junioren) keert hij nu dus terug in Oostzaan. Panhuis: “Toen ik in 2001 stopte met voetballen heb ik eerst een paar jaar niets gedaan. IN 2005 kon versneld mijn TC 2 en TC3 halen omdat ik oud prof ben en sindsdien ben ik heel rustig en bewust te werk gegaan. Ik wilde het stapje voor stapje doen. Eerst de jeugd en pas daarna de senioren. Na vijf jaar jeugd is het daar nu de tijd voor”.

Panhuis speelde in de jaren ’80 en ’90 betaaldvoetbal voor Telstar, AZ en Cambuur. Het grootste deel van zijn carrière speelde hij voor Telstar. Voor de ploeg uit Velsen speelde hij maar liefst 282 wedstrijden.  In 2001 stopte hij als actief voetballer bij de amateurs van AFC . Daarna begon dus zijn trainersloopbaan. Panhuis: “Na mijn eerste twee jaar bij OSV ben ik een tijdje gestopt. Het eerste jaar was leuk maar het tweede seizoen had ik steeds te weinig spelers en daar had ik gene zin meer in. Uiteindelijk begon het toch te kriebelen en ben ik er dus weer ingestapt”.

OSV en Panhuis zijn dus geen onbekende van elkaar. Het contact kwam via via tot stand en het klikte meteen. Panhuis: “Toen ze mijn benaderde wilde ik zeker gaan praten met ze en al snel had ik er een goed gevoel bij. Het past ook precies in mijn lijn. Ik wil het allemaal stapje voor stapje doen”.

Panhuis tekende een contract voor één jaar. Panhuis: “Dat doe ik altijd. Daarna zien we wel weer verder. Als het niet blijkt te werken moeten we ook zonder problemen uit elkaar kunnen.  Hoe mijn toekomst eer verder uitziet weet ik niet. Ik heb geen lange termijn planning. Mijn gevoel is in ieder geval goed. Ik heb een paar spelers ontmoet en dat klikte”.

OSV staat momenteel op de tweede plaats in de derdeklasse A en heeft nog alle kans om promotie naar de tweedeklasse te maken.

foto: website OSV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)