Extra promotieplekken vanaf 2e klasse!

Twee weken voor het einde van de nacompetitie doet de KNVB van zich spreken over de extra promotieplekken door het wegvallen van Young Boys in de hoofdklasse A.

Het is al een tijdje geleden dat Young Boys uit de competitie in de hoofdklasse A werd gehaald. Daarna werd ook bekend dat deze club als degradant zou worden gezien vanuit die hoofdklasse A. De vraag rees daarna hoe deze plek opgevuld zou worden in de eerste klasse. Waar er normaal twee clubs bij komen, is dat er nu maar een. Simpel rekenwerk leert dan dat er vanuit de tweede klasse een extra promotieplek komt naar de eerste klasse. Maar ook daaronder gaat er dan een plek vrijkomen. Kortom van onderaf komt er in iedere klasse een extra promotieplek.

Het Amsterdamsche Voetbal probeerde vanaf het begin al te achterhalen hoe de KNVB het zou gaan oplossen en wanneer ze dit bekend zouden maken. In eerste instantie werden we van district naar landelijk verwezen en daarna weer andersom. Helaas kwam er geen berichtgeving over. Nu de competitie is afgelopen, de nacompetitie in volle gang is en veel clubs zich afvragen of ze nog een extra promotiekans krijgen, doet de KNVB eindelijk van zich spreken. Niet tegenover Het Amsterdamsche Voetbal, want de KNVB wil uitsluitend de officiële kanalen gebruiken. Na telefonisch contact blijkt dat er vandaag of morgen een brief naar de betrokken verenigingen gaat waarin alles uitgelegd gaat worden. Het is wel duidelijk dat er extra wedstrijden voor promotie gaan komen. Waarom dat pas op dit late tijdstip bekend wordt gemaakt is onduidelijk.

Het is verstandig voor de betrokken clubs om de vakantie nog even uit te stellen en om vooral de brievenbus in de gaten te houden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)