UPDATE: Faillissement Nieuw-Utrecht heeft gevolgen voor zondag eerste klasse A

Nog voor de eerste bal is getrapt lijken de clubs in de zondag eerste klasse A al een tegenstander minder te hebben om rekening mee te houden. Wethouder Paulus Jansen heeft bij de rechtbank het faillissement van voetbalclub Nieuw-Utrecht aangevraagd.

Volgens Jansen houd de club zich niet aan de betalingsregeling die eerder via de rechtbank met de gemeente was afgesproken. Als de rechtbank het faillissement honoreert, valt het doek voor Nieuw-Utrecht, en zal de eerste klasse A met dertien teams van start gaan.

Update

De eerdere berichtgeving wordt door Nieuw-Utrecht overigens stellig ontkracht. “Wij gaan absoluut niet failliet”, liet assistent-trainer Ronald van Muijden in een reactie aan Het Amsterdamsche Voetbal weten. “Het onderwerp is inderdaad in de raad besproken ,maar de gemeente is van mening dat we er onderling moeten uitkomen en niet via de rechtbank.”

Mocht Nieuw-Utrecht definitief niet van start gaan in de eerste klasse, is het meest logische scenario volgens de KNVB om de competitie met dertien teams te starten, waardoor er dus maar één club direct zal degraderen. De nummers elf en twaalf van de competitie zullen in dat geval gewoon de nacompetitie in moeten. Namens onze regio komen Zeeburgia, Legmeervogels en Purmersteijn uit in de zondag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!