Fantastisch Blauw Wit overklast De Dijk

FC Blauw Wit Amsterdam heeft de derby tegen De Dijk afgetekend met 5-1 gewonnen. De ploeg van Roy van de Mije kwam geen moment in gevaar. Na drie promoties op rij lijkt er een einde te komen aan de hegemonie van De Dijk.  Blauw Wit blijft stevig op de derde plaats staan.

“Het is een schande wat we laten zien. Schande! Alleen het gedrag al. Gedraag je fatsoenlijk en ga voetballen”, dat riep Heino Braspenning tijdens de wedstrijd. De beleidsbepaler van De Dijk schaamde de ogen uit zijn kop. Zijn sterrenploeg was volkomen kansloos tegen de talenten van Blauw Wit. Het verschil; Blauw Wit was een team en De Dijk hing als los zand aan elkaar.

Vanaf de beginfase was de thuisclub  de sterkste van de twee. Goede en snelle combinaties waren meer regelmaat dan uitzondering. Al na vijf minuten was Dave Zwiebel dicht bij een treffer maar Michel van Kampen voorkwam die treffer. Het was slechts een kwestie van tijd voordat die treffer wel viel. Na twintig minuten was het raak. Een prachtige combinatie eindige uiteindelijk bij Bilal El Amrani. Hij passeerde drie man en liet Van Kampen kansloos. Het was de voorbode van iets moois, tenminste als je Blauw Wit een warm hart toedraagt. Het was maar 2-0 bij rust door een treffer van Roger Monk. Een afgemeten voorzet van uitblinker Dennis Dinkgreve belandde op het hoofd van de kleinste man van het veld.

Het zal in de kleedkamer van De Dijk in de rust behoorlijk te keer gegaan zijn. Al die mooie woorden waren niets waard toen de thuisploeg na drie minuten in de tweede helft al op 3-0 kwam.  Dave Zwiebel ronde een actie van Monk goed af. De Dijk was amper van de schrik bekomen of het stond 4-0.  Blauw Wit counterde er lustig op los en het speelde met de ploeg uit Schellingwoude. Zwiebel kon zijn tweede van de middag maken maar hij werd gestuit door Giovanny Sabajo, een strafschop was het terechte gevolg. Lionel Frederiks maakte geen fout en zo stond het na 52 minuten 4-0 voor de ploeg van Roy van de Mije. Bij De Dijk schaamde ze zich op de bank de ogen uit hun kop voor de wanprestatie. Spits Ruben Wilson werd door de 19-jarige Hakim Boudchourt volledig uit de wedstrijd gespeeld. Het leidde tot de nodige frustratie. Wilson: “Natuurlijk zijn wij gefrustreerd. Het was mijn eerste basisplaats dit seizoen en dan worden we zo weg gespeeld. Het loopt van geen kant. Ja kan wel 18 goede voetballers hebben maar we zijn absoluut geen team. Iedere week zeggen we dat het onze laatste kans is maar dat houdt een keer op.” Scheidsrechter Lemstra dacht dat wedstrijd uit de hand zou lopen en lastte een afkoelingsperiode in van vijf minuten. Een onnodige pauze bleek achteraf. Na de hervatting gebeurde er weinig meer en was het wachten op het eindsignaal. Braspenning concludeerde na afloop dat het seizoen over is.

Na de 4-1 van Chakib Tayeb in buitenspelpositie leek het nog even een wedstrijd te worden. Meer dan een plaagstoot was het niet. Blauw Wit speelde frivool en was echte drie klassen beter. De 5-1 van Frederiks was meer dan verdiend en de score had nog veel hoger uit kunnen vallen als de jonge thuisploeg wat zorgvuldiger met de kansen en de ruimte was omgesprongen. Trainer Van de Mije: “Na de nederlaag tegen JOS Watergraafsmeer (vier weken geleden, red.) moesten we ineens naar onder kijken. Nu staan we op de derde plaats. Ik zie toen dat we negen finales te gaan hadden. Ook na vandaag zeg ik dat alleen zijn dat er nu nog vijf. Deze overwinning is een enorme opsteker voor het proces waar we mee bezig zijn, maar we zijn er dus nog lang niet.”