Taki (m) feliciteert Gungor. Sven Kolle (#12) viert het feestje mee

Fatih Gungor redt punt voor ZSGOWMS in derby tegen DCG

In de zondag tweede klasse B is de veel besproken derby tussen ZSGOWMS en DCG in een gelijkspel geëindigd. Het werd op Sportpark Ookmeer uiteindelijk 2-2 nadat DCG bij rust nog met 0-2 voor stond. Morgen (maandag) een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Er was vooraf veel gesproken over deze wedstrijd, die voor het eerst sinds drie jaar weer op het programma stond. Beide ploegen waren vooraf overtuigd van de winst. Na 45 minuten had DCG daar zeker ook recht op. Na negentig minuten was een gelijkspel meer dan terecht.

Foto Jeroen de Kock: Jamel Magnee werkt weg voordat Thom Leenen gevaarlijk kan worden

ZSGOWMS dat een karrevracht  aan geblesseerde spelers had (onder andere doelman Randy Sanches en spits Maceo Rigters) kon het in het eerste bedrif niet bolwerken tegen een goed georganiseerd spelend DCG. Na twee kleine mogelijkheden voor Gunvor was het DCG dat na een kwartier spelen verdiend op voorsprong kwam. Doelman Mohammed Ben Ali had een schot van Burak Bulduk niet klembast en Omar Limon kon vervolgens simpel binnen tikken (1-0).

Foto Jeroen de Kock: Omar Limon zorgde voor de openingstreffer van de wedstrijd

Elk duel werd door de bezoekers gewonnen. ZSGOWMS maakte niets waar van de uitgesproken ambities. Dat het voor rust nog 2-0 werd door Bulkuk was dan ook niet verrassend. Vlak voor rust raakte diezelfde Bulduk ook nog de paal anders was de wedstrijd beslist geweest.

Met twee wissels (Kolle en Makraou voor Aboutaleb en Meyer) kwam ZSGOWMS veel beter voor de dag. Vooral het inbrengen van de ervaren Sven Kolle, die uitgroeide tot de beste man van het veld, zat er veel meer rust in het spel van de ploeg van Rob Rijnink.

Foto Jeroen de Kock: Abdel Taki (l) in gevecht met Omar Limon

Nadat aanvoerder Kessing en Noel kerkhof geel hadden gekregen voor DCG zorgde Fatih Gungor met zijn eerste treffer van de middag voor de aansluiting (1-2). DCG ontsnapte vervolgens toen Kessing bijna zijn eigen keeper verschalkte met een kopbal. Het was echter wachten op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd en kwam wederom van de voeten van Gungor. DCG speelde toen al met tien man omdat Kessing een domme overtreding bestraft zag worden met zijn tweede gele kaart.

In de slotfase ging ZSGOWMS nog wel op zoek naar de overwinning, maar door onzorgvuldige passing en weinig geduld kwamen er geen grote kansen meer. Een overwinning zou ook te veel van het goede zijn geweest.