FC Aalsmeer dóór: Broers Nieuwendijk vellen oordeel over Oranje Nassau in Groningen

Het werd een retourreis van ruim vierhonderd kilometer. De eerste ‘do or die’ wedstrijd van de nacompetitie zit erop voor FC Aalsmeer. In het verre Groningen scoorde de ploeg van Ted Verdonkschot drie keer. Dat was nipt voldoende voor de overwinning (2-3) en de volgende ronde. ,,We moeten letterlijk van ver komen, complimenten naar de ploeg en de club. Het was heel professioneel”, zag de winnende coach.

Trainer Ted Verdonkschot van FC Aalsmeer erkende dat Oranje Nassau een goed voetballende ploeg is met een positieve spelopvatting. ,,Ze spelen ook met drie spitsen en hoog spelende backs. Dat wisten we en daar is op ingespeeld.”

Gelijkwaardige eerste helft

Aalsmeer speelde in hun vertrouwde formatie en was in de eerste helft gelijkwaardig aan Oranje Nassau. Beide teams kregen kansen, maar wisten nog niet te scoren. Aalsmeer miste zelfs drie opgelegde kansen. ,,Miraculeus dat er niet ééntje in het net ging”, aldus Verdonkschot. ,,Wordt het weer zo’n dag”?

Een misverstand in de Aalsmeer defensie na een voorzet vanaf rechts zorgde voor een 1-0 achterstand voor de in het blauw gestoken Aalsmeerder, door ON-speler Ezra Schrijver. Aalmeer vocht direct terug. Ondanks de kleine tegenslag bleef Aalsmeer goed knokken en werd beloond met twee doelpunten van Dylan (1-1) en Jordy Nieuwendijk: 1-2. De voorsprong was niet onverdiend op dat moment.

Oranje Nassau profiteert van vermoeidheid

Een domper was het zeker, toen bleek dat verdediger Thomas Bakker met een knie blessure het veld moest verlaten. Teun Pletting, langere tijd afwezig met een kwetsuur, vulde de plaats ogenschijnlijk moeiteloos én perfect in. Oranje Nassau bleef vooral voor gevaar zorgen met spelhervattingen. Kansen voor Luke Vahle en van Jordy Nieuwendijk, Nieuwendkijk die net niet goed uitkwam in een één op één met de keeper, werden niet benut.

Nét niet

Vahle was wel weer betrokken bij een doelpunt, na een goede actie van Jelmer van der Kamp. Vahle kopt goed in en als een duivel uit een doos was Daan Vaneman wél trefzeker: 1-3. In de slotfase van de wedstrijd profiteerde Oranje Nassau van de vermoeidheid bij Aalsmeer. Na een gevaarlijke spelhervatting scoorden Peter van Son nog de 2-3. Aalsmeer kon de druk in de laatste minuten weerstaan. ,,Zij gaan alles of niet spelen en wij waren eigenlijk niet bij machte om goed om te gaan met de geboden ruimte”, zag Verdonkschot. ,,Het werd nog eventjes flink ‘billenknijpen.”

Doetinchem

De volgende halte is Doetinchem. Verdonkschot: ,,We genieten van de overwinning en woensdag 5 juni wacht ons zaterdagclub DZC’68. De club Aalsmeer had het tot in de puntjes geregeld voor ons, we waanden ons weer even echte profs, maar het blijft bijzonder dat we zulke grote afstanden moeten afleggen. Het zal wel met loting te maken hebben? Het zaterdag/ zondag voetbal promoten en regionale binding is in elk geval ver te zoeken, wat de KNVB zo predikt.”

Foto’s: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)