FC Aalsmeer en RKDES krijgen in West 2 te maken met nieuwe competitie-opzet

De derde en vierde klasse in West 2 zijn op de schop gegaan. Vanwege het stoppen van meerdere zondagteams heeft de KNVB besloten voor komend seizoen deze twee afdelingen voor één seizoen samen te voegen. Op die manier moet er weer een natuurlijke scheiding ontstaan.

Tijdens meerdere bijeenkomsten met de clubs werd er gesproken over de toekomst van standaardelftallen op zondag in het district West 2. Er werden meerdere voorstellen gedaan om dit op te lossen, waarbij de voorkeur van het overgrote deel van de clubs uitgaat naar een opzet met kwalificatiepoules. Hierin worden geen returns gespeeld, maar speelt iedereen even vaak uit als thuis.

De zestig teams worden verdeeld over vier kwalificatiepoules van vijftien ploegen, waarin wordt gestreden voor een plek in de play-offs. De eerste zes kwalificeren zich voor de “derde klasse hoog”, de overige negen spelen in de “derde klasse laag”. In de “derde klasse hoog” wordt gestreden om promotie naar de tweede klasse. Dit is om in het seizoen 2019/20 weer twee derde klassen en twee vierde klassen te hebben, “waarbij voetballers op hun eigen niveau kunnen spelen”, laat de KNVB weten.

FC Aalsmeer en RKDES spelen, net als afgelopen jaargang, opnieuw in West 2. Daarin hebben beide clubs meer streekderby’s. De indeling van de kwalificatiepoule is hier te vinden.

Foto: Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)