Home / Algemeen / FC Aalsmeer en WVHEDW in zaterdag eerste klasse naar Zuid-Holland

FC Aalsmeer en WVHEDW in zaterdag eerste klasse naar Zuid-Holland

De zaterdag eersteklassers uit onze regio, FC Aalsmeer en WV-HEDW, komen volgend seizoen weer clubs tegen uit Zuid-Holland. De indeling van de zaterdag eerste klasse is twee dagen voordat de KNVB het bekend zou maken al uitgelekt, bevestigen bronnen.

De nieuwe eerste klasse is verdeeld over vijf clubs uit Noord-Holland, zes uit Zuid-Holland en drie uit Utrecht. In het seizoen 2013/14 kwamen WV-HEDW en het toenmalige VV Aalsmeer ook uit in de Zuid-Hollands getinte eerste klasse, waarvan slechts twee competitiegenoten zijn overgebleven (Zwaluwen’30 en Forum Sport). De laatste keer dat WV-HEDW in de eerste klasse speelde (2015/16) trof het vijf clubs die nu ook in de eerste klasse spelen.

Het afgelopen seizoen eindigde FC Aalsmeer op de zevende plaats in de eerste klasse A, dat toen nog Utrechts getint was. WV-HEDW werd kampioen van de tweede klasse A.

Bovendien komen beide clubs ook een aantal bekenden tegen. Naast het RKAV Volendam van Sander Middelbeek (ex-JOS) zijn ook Mark Evers (ARC, vorig seizoen Swift) en Frans Schuitemaker (FC Breukelen) volgend seizoen voor even in de regio te zien. Woensdag komt de KNVB met de officiële indeling.

Zaterdag eerste klasse
FC Aalsmeer
ARC
FC Breukelen
CSW
Forum Sport
Marken
Sportlust’46
Te Werve
Vitesse Delft
RKAV Volendam
Westlandia
WV-HEDW
Xerxes/DZB
Zwaluwen’30

Foto Jan Vonk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)