FC Aalsmeer kruipt dankzij Daan Vaneman door het oog van de naald

Daan Vaneman heeft FC Aalsmeer van duur puntverlies behoed. De zaterdag eersteklasser leek op bezoek bij het gedegradeerde Victoria te blijven steken op een gelijkspel, totdat de jonge middenvelder in de blessuretijd voor de winnende 2-3 zorgde.

Na zijn winnende treffer kwam er een hoop ontlading los bij de Aalsmeerders. Iedereen besefte zich dat het drie belangrijke punten waren. “Cor (van Garderen, red.) zei het in de rust ook. We hebben het normaal nooit over concurrenten, maar als extra motivatie vertelde hij dat de ploegen om ons heen achter stonden. ‘Dit is het moment om een gaatje te slaan’.” En dat gebeurde uiteindelijk ook.

Het begin was uitstekend in Loosdrecht. Na twee minuten opende aanvoerder Burak Sitil door een benutte strafschop de score. Victoria gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam tien minuten later op gelijke hoogte via Rik Langhout. Junior Tiller herstelde vervolgens de voorsprong voor FC Aalsmeer, maar na de rust werd deze weer uit handen gegeven. Wilco de Birk schoot vanaf elf meter de 2-2 binnen.

“Ik vond het best een goede ploeg voor de vijf punten die ze hebben. Wel een jong team”, vertelde Vaneman over de thuisploeg. “Wij misten een hoop kansen. Blijkbaar mocht de bal er pas in de laatste minuut in.” De middenvelder bedacht zich geen moment toen een lange bal van doelman Nick van der Wiel over de verdediger viel en voor zijn voeten stuiterde. Met een drop kick knalde hij in de korte hoek raak: 2-3.

Zijn treffer was extra belangrijk omdat FC Aalsmeer nu weer op een veilige tiende plek staat. “We hebben samen besproken dat we uit de laatste drie wedstrijden [Victoria meegerekend] zes punten willen halen. Daarmee moeten we het kunnen redden.” Wat er ook gebeurt: Vaneman is ook volgend seizoen in het shirt van ‘zijn’ FC Aalsmeer te zien. “De laatste weken sta ik in de basis, ik speel hier vanaf mijn vijfde. Voor mij geen enkele reden om dan ergens anders naartoe te gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)