FC Aalsmeer laat kans op koppositie liggen

FC Aalsmeer heeft de kans laten liggen om de koppositie in de zaterdag eerste klasse A te veroveren. De ploeg van Cor van Garderen bleef tegen Zuidvogels op een 1-1 gelijkspel steken.

Binnen twee minuten keken de Aalsmeerders tegen een 0-1 achterstand aan. De eerste serieuze aanval van de bezoekers leidde tot een penalty, die door spits Pieter Koopman werd benut. FC Aalsmeer herstelde zich vervolgens sterk, al waren de tegenaanvallen van Zuidvogels ook gevaarlijk. Koopman maaide in kansrijke positie over de bal en Ricardo Tat zag zijn schot rakelings over de kruising gaan.

Toch waren de beste kansen voor de thuisploeg. Een kopbal van Berry Kramer eindigde tegen de onderkant van de lat, Giliano Eijken zag zijn gelijkmaker afgekeurd worden wegens buitenspel en tikte Calvin Koster naast. Ook stond Zuidvogels-doelman Frank Mol goed te keepen. Vroeg in de tweede helft was het wel raak. De van SDZ overgekomen Eijken brak door aan de linkerkant en gunde de gelijkmaker aan collega-aanvaller Martin Campbell, maar diens inzet werd gekeerd door Mol. In de rebound schoot Eijken alsnog de 1-1 binnen.

FC Aalsmeer had hierna minder overwicht dan voor rust en kreeg steeds meer moeite om de Huizer muur te doorbreken. Een handsbal, na een vrije trap van Daan van Huffel, werd door de scheidsrechter over het hoofd gezien en Koster schoot in een goede positie recht op Mol af. Aan de andere kant van het veld was Gregory Schaken (ex-Zeeburgia) dicht bij een winnende treffer, alleen zou dat onverdiend zijn geweest.

De ploeg van Cor van Garderen heeft uit de eerste vier wedstrijden zeven punten behaald, eentje minder dan de nieuwe koploper AFC. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.