FC Aalsmeer lijdt derde nederlaag op rij en verliest aansluiting

FC Aalsmeer heeft op eigen terrein zijn derde nederlaag op rij geleden. De ploeg van Cor van Garderen verloor met 1-2 van ARC. De ploeg van Mark Evers staat na de overwinning op een gedeelde eerste plaats met Sportlust’46.

Bij FC Aalsmeer was Lilinho Martins weer terug van een enkelblessure. De buitenspeler zou pas na de winterstop terug zijn, maar maakte vandaag al zijn rentree in de basis en was meteen belangrijk met een doelpunt. ‘’Ik heb dinsdag voor het eerst tien minuten meegetraind. Donderdag heb ik een hele training meegedaan. Ik miste het voetballen heel erg en na overleg is besloten dat ik vandaag weer kon spelen. Dat ik de gelijkmaker maak is heel erg lekker na mijn blessure.’’

De eerste helft op Sportpark Hornmeer was teleurstellend van beide ploegen. FC Aalsmeer begon aanvallend aan de wedstrijd dat leidde in de eerste minuut al tot een kans voor Lulinho Martins die de bal voorlangs schoot. Even later schoot rechtsback Wouter Winters de bal in de verre hoek waarbij doelman Aäron Balk zich moest strekken om de bal uit het doel te tikken. Daarna gebeurde er weinig meer aan de kant van FC Aalsmeer.

De bezoekers kwamen na ruim 35 minuten spelen met het eerste gevaar. Een schot van dichtbij van Luuk Samson werd uit het doel getikt door Nick van der Wiel. Een paar minuten later ging diezelfde van der Wiel in de fout. Een dieptebal van ARC leek niks te worden tot dat van der Wiel mis zat waardoor Samson de bal zacht op doel schoot waarna Stefan den Horder de bal nog kon binnenschieten.

De eerste mogelijkheid na rust kwam van Jop Knoester die zijn schot net over het doel zag gaan. Acht minuten na rust kwam FC Aalsmeer op gelijke hoogte. Lilinho Martins werd diep gestuurd door Calvin Koster waarna hij koelbloedig de gelijkmaker binnenschoot. Tien minuten viel Lilinho Martins geblesseerd uit na een forse tackle op zijn enkel.

Na een uur spelen kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Na een goede combinatie in de zestien meter tussen den Horder en Robin de Hey schoot laatstgenoemde de 1-2 binnen. FC Aalsmeer leek even later op gelijke hoogte te komen maar een kopbal van Sander Martinez werd van de doellijn gekopt. De bezoekers kregen een kwartier voor tijd de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar Knoester schoot de bal over. In de extra tijd kreeg Michal Kocon de kans om de gelijkmaker te maken, maar zijn kopbal werd gestopt door Balk.

Foto Ton van Eenennaam | Calvin Koster moest er met een hamstringblessure vanaf

De geblesseerd uitgevallen Lilinho Martins vind dat zijn ploeg een onterechte nederlaag heeft geleden ‘’ Ik denk dat een gelijkspel terecht was geweest vandaag. Wij speelden goed en waren beter, Het is jammer dat die 1-2 nog binnenviel. Het liefst bleef ik in het veld maar het ging niet verder. Het eerste kwartier waren wij sterker maar door fouten van ons verliezen wij de wedstrijd.’’

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A

Verslag: Roy Baltus
Foto’s: Ton van Eenennaam