Home / Algemeen / FC Aalsmeer lijdt derde nederlaag op rij

FC Aalsmeer lijdt derde nederlaag op rij

Aalsmeer heeft in de zaterdag eerste klasse A op bezoek in Volendam de derde nederlaag op rij geleden. De ploeg van Cor van Garderen verloor met 1-0 van RKAV Volendam.

In een gelijkopgaande eerste helft kwamen de bezoekers het eerste kwartier niet goed uit de startblokken. Na het kwartier ging Aalsmeer beter voetballen, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat nog niet. De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd kwam na twintig minuten spelen voor Niels Joren die de bal over het doel lobje. Verder was er in de eerste helft niet echt gevaar van beide kanten. Aalsmeer kreeg nog wel een kans via Epi Kraemer, maar zijn poging ging naast.

Na de rust begon de thuisploeg met iets meer druk naar voren te spelen. Met een uur op de klok kregen de bezoekers de grootste mogelijkheid om de score te openen, Michal Kocon ging één-op-één op de doelman af, maar vergat de trekker over te halen. Uiteindelijk viel er dan toch nog een doelpunt in Volendam. Na een mooie aanval kwam de voorzet terecht bij Niels Springer die de bal binnen werkte. Na de 1-0 begon Aalsmeer met het slotoffensief, maar tot groot gevaar kwam het niet meer.

Cor van Garderen moest vandaag een aantal wijzigingen doen. Zo ontbreekt Lulinho Martins nog steeds en moest zijn broertje Lilinho Martins tijdens de warming-up afhaken. Sandar Aznar Martinez ontbrak ook vanwege wintersport. “Door de blessure van Lilinho hielden wij weinig over voorin. Voor de rest hebben wij wel gevochten voor wat wij waard zijn. De komende weken zullen wij uit een ander vaatje moeten gaan tappen, anders doe je jezelf tekort. Al met al was het vandaag een verdiende overwinning voor Volendam. Het is een goede ploeg en ze staan niet voor niets in de top drie.”

Volgende week krijgt Aalsmeer de kans om zich na drie nederlagen op rij te revancheren als het Marken op bezoek krijgt. “Een mooie kans om de derde periode goed te openen. Iedereen moet zich daarvan bewust zijn en er moet gevochten worden voor de punten. We hebben nu niet de vorm. Er is maar een manier om dat terug te krijgen en dat doe je eerst door te knokken voor de overwinning.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto Ton van Eenennaam