Home / Algemeen / FC Aalsmeer moet meerdere erkennen in Huizen

FC Aalsmeer moet meerdere erkennen in Huizen

FC Aalsmeer is er niet in geslaagd om de topper in de zaterdag eerste klasse A te winnen. Huizen was na rust met 0-3 te sterk voor de ploeg van Cor van Garderen, die hierdoor naar de vierde plaats zakte.

Nog voor de wedstrijd kreeg FC Aalsmeer de eerste tegenslag te verwerken met het uitvallen van spits Calvin Koster. Daardoor was Van Garderen genoodzaakt om de van een blessure teruggekeerde Jordy de Groot te brengen, ook al kon hij maximaal een uur spelen. Daar kwam ook bij dat Burak Sitil en Sander Aznar Martinez niet helemaal okselfris aan de aftrap begonnen.

De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen kregen een aantal goede mogelijkheden, zonder dat er gescoord werd. Daar was Martin Campbell direct na rust dicht bij, alleen schoot hij recht op Brian Willemse. Na een klein uur spelen kwamen de bezoekers wel aan de leiding. Uit een onnodig weggegeven hoekschop werkte Huizen-invaller Olivier Blaauw de 0-1 binnen.

Om toch iets te forceren, koos Van Garderen ervoor achterin één-op-één te gaan spelen. Bovendien moest hij noodgedwongen De Groot, Sitil en Aznar Martinez wisselen. FC Aalsmeer zocht naar de gelijkmaker, maar in de tegenstoot was Huizen ook levensgevaarlijk. Aalsmeer-doelman Nick van der Wiel wist zijn ploeg lange tijd met een paar goede reddingen op de been te houden, totdat hij vijf minuten voor tijd opnieuw werd geklopt door Blaauw.

“Die 0-2 was een knak, want je doet er alles aan om gelijk te maken. De jongens hebben gevochten voor wat ze waard zijn, maar Huizen heeft verdiend gewonnen”, blikt Van Garderen. In de blessuretijd maakte Hidde van der Veldt er namens de bezoekers ook nog 0-3 van. Huizen gaat door deze zege aan de leiding, FC Aalsmeer staat met twee punten minder op de vierde plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam