FC Aalsmeer moet meerdere erkennen in koploper ARC

Voor de tweede week op rij heeft zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer een nederlaag moeten slikken. De ploeg van Cor van Garderen gaf de drie punten als een verlaat Sinterklaascadeau zelf weg aan koploper ARC: 2-4.

Na een onwennige openingsfase, waarin de thuisploeg aan een vroege achterstand ontsnapte, kwam FC Aalsmeer door een individueel hoogstandje van Martin Campbell opeens aan de leiding. Hij schoot de bal vernietigend hard binnen. Direct vanaf de aftrap trok ARC de stand gelijk. De Aalsmeerse verdediging, met daarin de teruggekeerde Burak Sitil, stond te slapen, aanvaller Lionel Frederik (vorig seizoen JOS/Watergraafsmeer) kreeg een vrije doortocht en verschalkte doelman Nick van der Wiel.

Vlak na rust kwam de ploeg van Mark Evers (ex-Swift) aan de leiding. Een inworp voor FC Aalsmeer werd aan ARC gegeven, waaruit Luuk Samsom de 1-2 maakte. “De scheidsrechter vond het een fout van de keeper, maar het was een fout van hem”, riep Van Garderen. De oefenmeester koos voor een offensief om een gelijkmaker te forceren, waar de bezoekers juist van profiteerden. Door twee treffers gooide Robin de Hey het duel vroegtijdig in het slot.

Twee minuten voor tijd deed de thuisploeg alsnog iets terug, met wat hulp van ARC. Verdediger Timo de Graaf gleed een voorzet in zijn eigen doel. “We hebben terecht verloren. Dan moet je ballen hebben en dat gewoon zeggen”, vervolgde Van Garderen. “We geven het zelf weg. Dit zijn kinderlijke fouten. Als je 1-0 voor komt, moet je volwassen zijn. Omdat wij zo’n jonge ploeg hebben, kan je daarvan leren. Maar op een gegeven moment moet je ook wat geleerd hebben.”

Ondanks dat zijn FC Aalsmeer naar de negende plaats is gezakt, blijft Van Garderen tevreden over de prestaties van zijn ploeg. De achterstand op nummer twee Zwaluwen’30 is immers slechts drie punten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.