FC Aalsmeer moet smaakmaker Lilinho Martins maand missen

FC Aalsmeer, kersverse koploper van de zaterdag eerste klasse A, moet het de komende weken zonder Lilinho Martins doen. De 22-jarige aanvaller liep een week geleden tegen FC Weesp een lichte enkelbreuk op.

Tijdens de na strafschoppen verloren bekerwedstrijd werd Martins door een tegenstander van achteren onderuit gehaald. Volgens zijn trainer Cor van Garderen ging het om een ‘doodschop’. Martins: “Mijn linkerenkel klapte dubbel. Ik heb altijd al zwakke enkels gehad. Mijn enkel moest ik ook altijd in tapen voordat ik ging voetballen.”

Vorige week werden er foto’s gemaakt waarop te zien was dat er een klein stukje van zijn bot gebroken was. Na een week in het gips loopt de vleugelaanvaller nu rond met een speciale veterbrace. “Ik moet even een weekje rust houden en daarna kan ik gaan beginnen met oefeningen voor mijn enkel.”

De verwachting is dat hij over een maand weer minuten kan maken voor de zaterdag eersteklasser. Martins was met vijf treffers een van de smaakmakers bij FC Aalsmeer, dat door een zege op Marken de koppositie heeft overgenomen. Zijn vervanger, Epi Kraemer, was in dat duel drie keer trefzeker.

Verslag: Roy Baltus
Foto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)