FC Aalsmeer raakt Martin Campbell en Donny van de Pol kwijt aan Zuidvogels

Het plotselinge ontslag van trainer Cor van Garderen vorige maand en de degradatie uit de zaterdag eerste klasse heeft gevolgen voor de selectie van FC Aalsmeer. Zo heeft aanvaller Martin Campbell besloten te vertrekken naar Zuidvogels. Hij wordt gevolgd door Swift-spits Donny van de Pol, die in principe naar Aalsmeer zou komen.

Van de Pol zou zich na een minder jaar in de zaterdag Hoofdklasse aansluiten bij zijn vrienden Campbell en Kogeldans. Daar is de laatste weken verandering in gekomen. “Vooropgesteld: als je je woord geeft, dien je eraan te houden. Ik had mijn woord gegeven aan de trainer, maar die is nu weg”, legt de spits zijn besluit uit om zijn overgang in te trekken. “Samen met mijn begeleider ben ik tot de conclusie gekomen dat Zuidvogels de beste stap is. Het oogt allemaal rustig met een gezonde kijk op eventuele ambities. Dit jaar ben ik mentaal sterker geworden en heb mogen ruiken aan de Hoofdklasse. Nu is het tijd dat ik weer ga doen waar ik altijd goed in ben geweest: doelpunten maken en Zuidvogels helpen bij hun ambities.”

Ook voor Campbell, in zijn eerste seizoen clubtopscorer met zeven goals, is de situatie veranderd. Het ontslag van Van Garderen viel hem zwaar. “Hij is toch degene geweest die mij een kans heeft gegeven op eerste klasse-niveau. De afgelopen weken waren zo chaotisch voor mij. Het was niet duidelijk welke kant de club op wilde”, zegt de buitenspeler. Via dezelfde begeleider als Van de Pol kwam hij in contact met Zuidvogels. “Het is een warme club met een gezonde ambitie. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Na Van de Pol en Campbell kiest eveneens linksback Sergae Kogeldans eieren voor zijn geld. Hij verkast naar Zuidvogels’ buurman en competitiegenoot Huizen. “Ik kan vooral niet wachten om tegen Martin en Donny te spelen. We maken er nu al grapjes over.”

Foto: Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)