FC Aalsmeer sluit 2017 af met plichtmatige zege

Na slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden heeft FC Aalsmeer eindelijk weer een zege geboekt. De ploeg van Cor van Garderen versloeg laagvlieger Vitesse Delft met 2-0 en gaat daarmee als nummer zes van de zaterdag eerste klasse A de winterstop in.

Imponeren deden de Aalsmeerders op eigen veld. Namens de thuisploeg probeerde Jasper Werkhoven doelman Bergen Henegouwen uit te testen met een hard schot. Tien minuten voor tijd werd de score geopend. Michal Kocon werd door Lars Fransen onderuit gehaald, voldoende voor scheidsrechter Van der Perk om er een strafschop te geven. Aanvoerder Burak Sitil maakte vanaf elf meter geen fout om de 1-0 voorsprong op het scorebord te zetten.

Vlak na de hervatting werd de voorsprong verdubbeld. Lulinho Martins liet Henegouwen in de korte hoek kansloos voor de 2-0. De aanvaller kon de wedstrijd echter niet uitspelen, omdat hij in de slotfase zijn tweede gele kaart en dus rood kreeg nadat hij de bal wegtrapte. Dat kwam hem op een schorsing te staan voor de eerste wedstrijd na de winterstop tegen concurrent Xerxes/DZB (27 januari).

Veel veranderde het overigens niet aan de eindstand. Vitesse Delft was, zeker in de tweede helft, aanvallend onmachtig en FC Aalsmeer vond de 2-0 voldoende om over de streep te trekken. De punten tellen immers en die kon de ploeg van Van Garderen wel gebruiken.

“Na een moeizame periode is dit wel even lekker”, zei de oefenmeester. “Nu kunnen we met een fijn gevoel de winterstop ingaan.”

De Aalsmeerders staan op bijna de helft van de competitie op een zesde plaats. De achterstand op koploper ARC (zeven punten en een wedstrijd meer gespeeld) lijkt inmiddels al niet te overbruggen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)