FC Aalsmeer ten koste van FC Purmerend naar finaleronde

FC Aalsmeer heeft een goede stap gezet richting promotie naar de derde klasse. De zondag vierdeklasser won op eigen veld met 3-0 van FC Purmerend en bereikte daardoor de tweede en laatste ronde van de nacompetitie, waarin het tegen De Meteoor speelt voor een plek in de derde klasse.

Door de 2-1 nederlaag afgelopen zondag in Purmerend, moest FC Aalsmeer winnen om nog kans te maken op de volgende ronde. De thuisploeg ging goed van start en had na ruim een kwartier de 1-0 voorsprong te pakken. Een verre inworp van Damian Veldman belandde voor de voeten van Panet Machnikowski, die zich ontdeed van zijn directe tegenstander en doelman Tim Hoveling passeerde.

Het was een gelijkopgaande openingsfase, alleen ontbrak het bij FC Purmerend aan een zuivere afronding en stond doelman Jeremaih Veldman meerdere keren in de weg. Het bleef bij 1-0 bij rust, ook omdat Pawel Kocon namens de thuisploeg nog met een hard schot de lat trof.

In het begin van de tweede helft maakte FC Aalsmeer het verschil. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Kocon op prachtige wijze verzilverd met een omhaal van buiten het strafschopgebied. Niet veel later lag zelfs de 3-0 achter Houweling. Een hoekschop werd doorgekopt en kwam terecht bij Machnikowski, die strak in de hoek raak schoot.

FC Purmerend moest de wedstrijd vervolgens met negen man uit spelen. Robin Ronchetti kreeg een rode kaart na een harde charge op Richard de Vries en een paar minuten later moest ook Thijs Verbeij vroegtijdig vertrekken met zijn tweede gele kaart. FC Aalsmeer wist de 3-0 voorsprong beheerst over de streep te trekken en mag in de tweede ronde tegen De Meteoor – dat vecht voor lijfsbehoud – spelen voor een plek in de zondag derde klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Archieffoto boven Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!