Foto Jaap Maars: Aalsmeer vier de zege na de late treffer van Calvin Koster

FC Aalsmeer trekt tegen Legmeervogels aan langste eind

FC Aalsmeer is goed van start gegaan in de districtsbeker. In de derby tegen Legmeervogels won de kersverse zaterdag eersteklasser met 1-2, dankzij doelpunten van nieuwelingen Lilinho Martinus en Epi Kraemer.

In Uithoorn begon Legmeervogels niet onverdienstelijk aan de wedstrijd en nam de ploeg van Jack Honsbeek brutaal de leiding. Joey Sack bereikte met een lange bal over de volle breedte van het veld Stefan Tichelaar, die bij de achterlijn de voorzet gaf op Lulinho Martins. De aanvaller rondde de aanval keurig af: 1-0.

FC Aalsmeer leek wakker te schrikken van deze vroege achterstand en nam langzamerhand het initiatief over van Legmeervogels. In de twintigste minuut leidde dit tot de gelijkmaker. Een slordigheid achterin, waarbij doelman en verdediger van Legmeervogels elkaar in de weg lopen, werd door Lilinho Martins van geprofiteerd. De aanvaller, vorig seizoen nog in het tweede elftal van Legmeervogels, bracht de gasten op gelijke hoogte: 1-1. Dat bleek uiteindelijk ook de ruststand.

Vanaf de aftrap was Legmeervogels dicht bij de 2-1. Mels Bos zag zijn inzet echter aan de verkeerde kant van de paal naast het doel verdwijnen. Daarna werd het spel wat steviger en harder in Uithoorn. Legmeervogels verloor telkens de duels en ontbrak de zondag eersteklasser aan overtuiging, waar FC Aalsmeer er telkens vol in ging. Dit resulteerde halverwege de tweede helft in de 1-2 voorsprong. Epi Kraemer (overgekomen van Sportlust ’46) kreeg alle tijd en ruimte om aan te leggen voor een schot en prikte vanaf zo’n twintig meter raak.

In het resterende deel van de wedstrijd probeerde Legmeervogels nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar FC Aalsmeer speelde de voorsprong keurig uit en wist daarmee de eerste bekerwedstrijd te winnen.