FC Aalsmeer uitgespeeld na nederlaag in Volendam

“Deze scheidsrechter is een schande voor de eerste klasse. Hij voelde de wedstrijd totaal niet aan, was helemaal de weg kwijt.” Aalsmeer-trainer Cor van Garderen liet weinig heel van scheidsrechter Van Waveren. De arbiter keurde een glaszuiver doelpunt af van Michal Kocon (2-2) en stuurde Van Garderen wegens commentaar naar de tribune. Vanaf de kant zag de oefenmeester zijn ploeg uiteindelijk met 3-1 verliezen van RKAV Volendam. “Ik ben er doodziek van.”

Een kwartier voor tijd kwam Kocon ter hoogte van de zestienmeterlijn achter zijn directe tegenstander vandaan om de 2-2 binnen te koppen. De grensrechter van Volendam stak zijn vlag omhoog en Van Waveren ging hierin mee door het doelpunt af te keuren. Tot groot ongenoegen van Van Garderen. “Als je dit soort momenten niet ziet.. Ik weet niet wat hij aan het doen was. Ik hoop dat er een waarnemer aanwezig was, want dit is te gek voor woorden.”

Over de hele wedstrijd gezien kregen de Aalsmeerders te weinig. “Wij hadden hier minstens een punt verdiend”, vond Van Garderen. Met name in de eerste helft waren de gasten de betere ploeg. Na ruim een half uur opende Epi Kraemer met een fraaie krul de score. Nog vlak voor de rust lieten Calvin Koster en Fernando Pique de kans op de 0-2 liggen.

“Vervolgens komen wij niet goed de rust uit en geven wij in een kwartier tijd door persoonlijke fouten twee doelpunten weg. Heel onnodig.” Eerst mocht Johan Keizer onbedreigd aanleggen voor de gelijkmaker, even later liet Aalsmeer-verdediger Mike van Eenennaam zijn directe tegenstander te makkelijk lopen en profiteerde Niels Joren hiervan: 2-1.

Na de afgekeurde treffer van Michal Kocon lukte het FC Aalsmeer niet meer om gelijk te maken. Sterker nog, in de slotminuut bepaalde Jaap Molenaar uit een goed uitspeelde tegenaanval de eindstand op 3-1 in het voordeel van de ploeg van Sander Middelbeek (voormalig JOS/Watergraafsmeer).

Door de nederlaag is Aalsmeer, dat achtste staat, ook uitgespeeld in de strijd om de derde periode, die nu tussen DTS Ede, Volendam en Montfoort gaat. “Maar dat betekent niet dat we die twee laatste wedstrijden achterover kunnen hangen. Ik wil winnen. De laatste thuiswedstrijd zeker. Het enige wat nog te behalen is, is een mooie eindklassering. Voor die eer moeten we ook gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Archieffoto boven: Jaap Maars