FC Aalsmeer verlaat de Dreef met zege op DIOS

FC Aalsmeer heeft de periode van ruim veertig jaar aan de Dreef afgesloten met een magere 1-0 overwinning op laagvlieger DIOS. De ploeg van Erwin Mönnich verkleinde daarmee de achterstand op koploper Sporting Martinus met vijf punten. De wedstrijd werd nog even tien minuten stilgelegd door scheidsrechter Gräper wegens aanmerkingen op de leiding.

De thuisploeg liet in de eerste helft legio kansen op een doelpunt onbenut. Het was Barry Springintveld die met een laag schot de ban alsnog wist te doorbreken en FC Aalsmeer ver in de blessuretijd van de eerste helft verdiende op voorsprong zette.

In het tweede bedrijf had de thuisploeg het echter lastig, vooral met zichzelf. Het verviel in slordig en onrustig spel, de organisatie raakte zoek en er ontstond veel ruimte tussen de linies. Het elftal van Mönnich verzandde in vechtvoetbal. DIOS, in de eerste helft qua balbezit gelijkwaardig, rook opeens mogelijkheden op meer dan een puntloze aftocht richting Nieuw-Vennep.

FC Aalsmeer zon - DIOS

Dat leek er ook in te zitten na een gelijkmaker in de 68ste minuut. FC Aalsmeer verdedigde slecht uit en aan de rechterkant kreeg DIOS-aanvaller Ab Arbakan alle ruimte om uit te halen. Hij liet doelman Jeremaih Veldman kansloos. Waar scheidsrechter Gräper het doelpunt al had toegekend, bleef grensrechter Van der Hoorn zijn vlag omhoog houden wegens buitenspel. Na een discussie tussen de arbiter en de grensrechter werd het doelpunt afgekeurd.

DIOS was ontstemd over het afkeuren van een volgens hun geldig doelpunt. Toen enkele spelers hun gevoel overduidelijk lieten spreken, koos de scheidsrechter plots voor de gang naar de kleedkamer. Beide teams bleven op het veld rondhangen en tien minuten later keerde Gräper terug voor het vervolg van de wedstrijd.

Uiteindelijk slaagde FC Aalsmeer erin de moeizame strijd om de voorsprong vast te houden te doorstaan. Daarmee liep de ploeg van Erwin Mönnich in op koploper Sporting Martinus. FC Aalsmeer staat halverwege de competitie op een vierde plek, vijf punten achter de lijstaanvoerder. Op 24 januari wordt de competitie, op het vernieuwde complex aan de Beethovenlaan, tegen Germaan/De Eland hervat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.