FC Aalsmeer vervolgt goede reeks bij Geinoord

Door een 0-2 overwinning op bezoek bij Geinoord is zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer in 2017 nog altijd ongeslagen. De ploeg van Cor van Garderen zette hiermee een goede stap richting lijfsbehoud. De achterstand op de nummer twee Zuidvogels is bijna net zo groot (zeven punten) als de voorsprong op de nacompetitieplekken (zes punten). “We zitten er precies tussenin, maar we zijn goed op weg”, zei aanvoerder Burak Sitil.

Binnen vier minuten opende Sitil de score. Nadat Michal Kocon in het strafschopgebied werd gehaakt, benutte de aanvoerder de toegekende strafschop: 0-1. Het was zijn vierde doelpunt vanaf elf meter dit seizoen. “Een heerlijk begin. En we hadden het nodig. We zijn dit jaar goed begonnen en nog altijd ongeslagen. Dat willen we ook zo lang mogelijk blijven.”

Met een uur op de klok besliste Kocon het duel in Nieuwegein. De aanvaller bekroonde een individuele actie met een fraaie krul in de verre hoek: 0-2. Aalsmeer kwam vervolgens, op een paar drukke momenten in de slotfase, niet meer in gevaar. “Een verdiende overwinning”, oordeelde Sitil. “We zitten in een flow en die willen we doorzetten. We willen het maximale uit dit seizoen halen. De derde periode is pas net begonnen en misschien kunnen daarin gekke dingen gebeuren.”

Volgende week hopen de Aalsmeerders deze reeks een vervolg te kunnen geven op bezoek bij koploper AFC, dat elf wedstrijden op rij heeft gewonnen. “Bij zo’n reeks zal er altijd een keer een nederlaag tussen komen. Het zou fijn zijn als het tegen ons gebeurt, net als in de heenwedstrijd (3-1 overwinning, red.). Tegen topploegen draait het sowieso bij ons. Waar dat aan ligt? Ik zou het niet weten. Zoiets gaat automatisch.”

Momenteel staat FC Aalsmeer op een achtste plaats. Hoewel de subtop lonkt, blijft handhaving de hoogste prioriteit hebben voor promovendus. “Aan het begin van het seizoen hebben we een doelstelling bepaald: twintig punten in de eerste seizoenshelft en twintig in de tweede. In de eerste seizoenshelft ging het iets minder (veertien punten, red.), maar dat proberen we nu in te halen. Als we deze lijn door kunnen trekken, moet het ons lukken om erin te blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)