Home / Algemeen / FC Aalsmeer weet dankzij Giliano Eijken weer wat winnen is

FC Aalsmeer weet dankzij Giliano Eijken weer wat winnen is

Na liefst acht wedstrijden op rij zonder zege, voelde de 1-0 overwinning op FC Breukelen als een behoorlijke opluchting voor FC Aalsmeer. Dankzij een treffer van Giliano Eijken heeft de ploeg van Cor van Garderen de gevarenzone van de zaterdag eerste klasse A weer verlaten.

“Natuurlijk wordt zo’n resultaat gevierd. Als je keer op keer verliest, is dit lekker voor de jongens”, zei Van Garderen. De oefenmeester vond het ook ‘dik verdiend’, op basis van wilskracht en strijd. Zo begonnen de Aalsmeerders op eigen veld goed. FC Breukelen ontsnapte aan een vroege openingstreffer door een bal van de doellijn te halen en spits Jordy de Groot zag zijn inzet gekeerd worden. “Dan moet je net even wat geluk hebben.”

Waar de bezoekers in de eerste helft goed wegkwamen, gebeurde dat na de rust bij FC Aalsmeer. Mike Versloot ging om doelman Nick van der Wiel heen, die net op tijd terug was om een tegentreffer te voorkomen. Tien minuten voor tijd viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Na goed doorkoppen van De Groot kon Giliano Eijken op de doelman af, die hij met een leep balletje verschalkte voor de 1-0.

Het lukte de Aalsmeerders om deze krappe marge over de streep te trekken. Dit tot tevredenheid van Van Garderen. “Als ik ons zie spelen, met alle afwezigen die we weer hadden, moet ik de jongens een groot compliment maken.” De Aalsmeerders zijn hierdoor naar de tiende plek gestegen, twee punten boven de nacompetitiestreep. “Nu hopen dat we daar boven blijven staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)