FC Aalsmeer wint knap van koploper Rijnland

FC Aalsmeer heeft in de zondag derde klasse A (West 2) de aansluiting met de middenmoot gevonden. De ploeg van Marco Bragonje maakte op eigen veld een einde aan de ongeslagen reeks van titelfavoriet FC Rijnland. De koploper werd met 2-1 huiswaarts gestuurd; voor de Aalsmeerders de tweede zege op rij.

“Natuurlijk is dit geweldig, maar ik laat van buiten nooit zo snel mijn emoties zien. Van binnen gloei ik echt wel, reken daar maar op”, zei Bragonje na afloop tegen Voetbal in Aalsmeer. Bij FC Aalsmeer werd het maximale naar boven gebracht voor de wedstrijd tegen de koploper. Het leidde halverwege de eerste helft tot een verdiende voorsprong. Rechtsbuiten Damian Veldman werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door Mike Flippo en benutte zelf de penalty: 1-0.

FC Rijnland kwam niet verder dan een paar speldenprikjes van Koos de Haas die doelman Jeremaih Veldman goed wist te keren. Na de rust drongen de gasten uit Leiden meer aan. Waar FC Aalsmeer lange tijd goed stand hield, was Veldman uiteindelijk toch geklopt toen een vrije trap van Wim de Bolster door Bas Voortman werd getoucheerd: 1-1.

“Ik vreesde even dat we nu zouden worden overlopen”, bekende Bragonje. De oefenmeester moest vervolgens vanwege blessures twee keer ingrijpen. Een van de invallers, de achttienjarige Tristan Jongkind, leek voor de winnende treffer te zorgen, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

De beslissing viel aan het einde van de wedstrijd alsnog voor de thuisploeg. Remi Pasternak bracht de bal uit een afgeslagen hoekschop opnieuw voor het doel en Joost van der Zwaard kopte raak: 2-1. “Met een paar jeugdige invallers heeft mijn team het uitstekend gedaan. Ze hebben alles gegeven en de opdrachten goed uitgevoerd. Hoog druk zetten, er fel opzitten…dan zie je wat er kan gebeuren.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse A (West 2).