FC Aalsmeer door zege op Martinus naar nacompetitie

FC Aalsmeer krijgt in de nacompetitie de kans om naar de derde klasse te promoveren. De zondag vierdeklasser won in de laatste competitiewedstrijd van kampioen Sporting Martinus en hield zo NFC achter zich. De derde plaats in de eindstand betekent dat de ploeg van Erwin Mönnich de periodetitel van Martinus overneemt en in de nacompetitie FC Purmerend treft.

De Aalsmeerders moesten van Sporting Martinus winnen om alles in eigen hand te hebben. De kampioen was echter niet van plan iets cadeau te geven en gaf, net als vorige week tegen dorpsgenoot, vol gas om de sportieve plicht te vervullen. Het zorgde voor een gelijkopgaande strijd met leuk voetbal in de eerste twintig minuten. Daarna kreeg FC Aalsmeer iets meer grip op de Amstelveners.

Na een paar speldenprikjes over en weer greep de thuisploeg het veldoverwicht aan om de druk op Martinus op te voeren. Bij een afvallende bal stond Mark Schut op de juiste plaats om vanaf zo’n 25 meter aan te leggen en met een keihard schot via de onderkant van de lat opende de verdediger de score: 1-0.

FC Aalsmeer had de spanningen na de openingstreffer van zich afgeschud. De thuisploeg kwam nog beter in de wedstrijd en er volgde zelfs een grote mogelijkheid op de 2-0. Na een goede combinatie met Dani Calmez werd de inzet van Damian Veldman echter goed gekeerd door Martinus-doelman Steven den Heeten. De sluitpost was ook alert bij pogingen van Lennart Eberharter en Calmez, waardoor de 1-0 stand halverwege op het scorebord bleef staan.

fca-mart-verslag

Ook na de rust waren de beste kansen voor de Aalsmeerders, alleen lag Den Heeten telkens in de weg. Het was niet aan Barry Springintveld, Elias El Hadji en nogmaals Eberharter en Calmez besteed om de voorsprong te verdubbelen en zo FC Aalsmeer in veilige haven te brengen.

Aan de andere kant hadden de gasten aan één uitval genoeg voor de gelijkmaker. Nils Spooren kreeg aan de linkerkant veel ruimte om de bal langs doelman Jeremaih Veldman te plaatsen: 1-1. Een gelijkspel zou betekenen dat Aalsmeer de derde plek (en dus een ticket voor de nacompetitie) zou verspelen aan NFC, dat weinig problemen kende met Swift (4-0 zege).

Een kleine twintig minuten voor tijd zorgde Schut voor de bevrijdende 2-1. De bal lag bij een vrije trap, iets buiten het strafschopgebied, op een ideale plek voor de verdediger. Met een hard schot liet hij Den Heeten kansloos en schoot de thuisploeg zo weer terug aan de leiding.

Een aanvalsoffensief van Sporting Martinus wist FC Aalsmeer in de slotfase te overleven, waar het zelf ook genoeg kansen liet liggen om de wedstrijd definitief in het voordeel te beslissen. De 2-1 was genoeg om de derde plaats in de zondag vierde klasse F te behouden en zo een plaats in de nacompetitie veilig te stellen, nu de eerste periodetitel werd overgenomen van Sporting Martinus.

In de nacompetitie treft FC Aalsmeer een andere vierdeklasser: FC Purmerend. Mocht de ploeg van scheidend trainer Erwin Mönnich die wedstrijd winnen, speelt het in de tweede ronde tegen derdeklasser De Meteoor voor een plek in de derde klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag vierde klasse F en hier voor het programma in de nacompetitie.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!