FC Aalsmeer zet Blauw-Wit Beursbengels overtuigend opzij

Zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer blijft in de race voor een plek in de knock-outfase van de districtsbeker. De ploeg van Cor van Garderen kende geen enkele moeite met tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels: 5-0. Chelton Linger, die voor het eerst in de basis begon, was met twee doelpunten en een assist erg belangrijk.

Van Garderen was vanzelfsprekend erg gelukkig met de van DCG overgekomen spits. “Linger is op dit moment heel veel waard voor ons. Ook voor de jonge spelers. Als ik iets tegen hem zeg, pikt hij het gelijk op. Hij begrijpt het ook.” De aanvalsleider liet in de eerste helft al een goede kans op de openingstreffer onbenut. Martin Campbell was wel trefzeker, uit een voorzet van Berry Kramer. “Die treffer viel op het juiste moment. We controleerden vervolgens de hele wedstrijd.”

Waar Blauw-Wit Beursbengels in de eerste helft goed partij bood, was de 2-0 van Giliano Eijken (op aangeven van Linger) het breekpunt. Vanaf dat moment speelde FC Aalsmeer een gewonnen wedstrijd. “Het is eigenlijk niet spannend geweest”, vervolgde Van Garderen. Na een uur spelen bracht de oefenmeester ook Jordy de Groot (ex-Swift) binnen de lijnen. De aanvaller trof eerst nog de paal, maar had even later een groot aandeel in de 3-0. Zijn voorzet werd ongelukkig door een Amsterdamse verdediger in het eigen doel gewerkt. “Jordy heeft bij Swift weinig gespeeld, maar hij komt eraan. Hij moet nog even in zijn ritme komen”, weet Van Garderen.

In de laatste tien minuten zette Linger zichzelf met twee treffers op het scoreformulier: 5-0. De overtuigende overwinning gaf hem een goed beeld over bepaalde spelers. “De beker gebruik ik om iedereen de kans te geven. Nu zitten we twee weken voor de start van de competitie, dus ik begin steeds meer naar een vaste basis te groeien. Op plekken waar ik nog twijfel, ga ik dingen proberen.” De volledige puzzel met zijn vaste basiself heeft hij nog niet gelegd, maar daar is Van Garderen niet bang voor. “Ik heb er hier eentje met drieduizend stukjes van mijn vrouw. Daar krijg ik pas hoofdpijn van.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!