FC Aalsmeer (zondag) geeft voorsprong uit handen tegen ODB

Voor een plek in de zondag tweede klasse had FC Aalsmeer zichzelf een goede uitgangspositie kunnen verschaffen in de nacompetitie, maar op eigen veld gaf de ploeg van Marco Bragonje dit na rust uit handen. Een 2-0 voorsprong werd uit handen gegeven tegen ODB, waardoor de Aalsmeerders donderdag in Den Haag nog aan de bak moeten om de volgende ronde te bereiken.

In die return is het voor FC Aalsmeer belangrijk dat zij niet te veel persoonlijke duels aangaan, want dat ging zondag fout tegen de Hagenezen. Met het spel van de eerste helft, in balbezit, is ODB wel te verslaan. Dat wees de eerste helft ook uit. Na ruim twintig minuten kwam de thuisploeg bijna op voorsprong. Remi Pasternak schoof de bal na een steekpass van Barry Springintveld rakelings naast.

Even later ging ODB-doelman Henk Kneteman in de fout. Verdediger Maurice Boevink wilde de bal terugkoppen op zijn keeper, die ver uit zijn doel stond, waardoor de bal in het net eindigde: 1-0. Vlak voor rust profiteerde FC Aalsmeer opnieuw van een fout van de sluitpost. Kneteman kreeg een hard schot van Alexander Goes niet goed onder controle en de alerte Joost van der Zwaard reageerde uitstekend door de 2-0 te maken.

Met een 2-0 voorsprong leken de Aalsmeerders halverwege op rozen te zitten. In de tweede helft kwam de thuisploeg nauwelijks meer aan haar eigen spel toe. De fysieke kracht van ODB nam de overhand en dat resulteerde na een uur spelen in de aansluitingstreffer. Spits Dennis Wille ontdeed zich bij een hoge voorzet van zijn directe tegenstander Mark Schut en klopte doelman Jeremaih Veldman.

Een kwartier voor tijd kwamen de gasten zelfs op gelijke hoogte. Opnieuw werk een hoge voorzet niet goed verwerkt door FC Aalsmeer en Albert de Hilster kon ongehinderd raak koppen: 2-2. Na deze tegenvaller richtte de thuisploeg zich nog wel op om alsnog de winst te pakken, maar het zat niet mee in de afronding. Een vrije trap van Schut (langs de kruising), een schot van Eric Jansen (gesmoord) en een enorme mogelijkheid voor Springintveld (slap schot) hadden een beter lot verdiend.

Door het gelijkspel moet FC Aalsmeer donderdagmiddag aan de bak bij ODB in Den Haag om de volgende ronde te bereiken. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.