Home / Algemeen / FC Abcoude beter dan RKDES

FC Abcoude beter dan RKDES

In de thuiswedstrijd tegen promovendus RKDES uit Kudelstaart heeft FC Abcoude geen fout gemaakt. De ploeg van trainer Rini van Roon had nauwelijks een kind aan RKDES. Alleen in de eerste tien minuten van de wedstrijd bood RKDES enige tegenstand, maar daarna was de ploeg nog amper gevaarlijk. FC Abcoude boekte hiermee een gelijkmatige 3-1 overwinning en staat daarmee stevig op de 4e plaats in de ranglijst.

RKDES kan alleen in het begin van de wedstrijd een vuist maken. Keeper Jeffrey IJmker moet in de 5e minuut van de wedstrijd in actie komen op een goede kopbal van RKDES. Hij tikt de bal over. Na 10 minuten neemt FC Abcoude echter het heft in handen. In de 11e minuut komt Abcoude bijna op voorsprong als Michael Amoafo zichzelf op de rand van de zestien meter goed vrij speelt. Zijn schot gaat over het doel van RKDES. Zeven minuten later wordt Martijn Groen in de diepte aangespeeld en kan hij alleen op de doelman van RKDES af. Zijn inzet wordt voor de lijn weggehaald door een verdediger.

Michael Amoafa van Abcoude

Abcoude krijgt pas in de 39e minuut van de wedstrijd waar het op dat moment recht op heeft. Loek Schings weet Martijn Groen met een lange crossbal te bereiken. Ditmaal maakt Martijn geen fout en scoort hij de 1-0 voor Abcoude. Drie minuten later is het bijna weer raak voor Abcoude. Dennis Püttmann legt prima af op Martijn Groen. Zijn schot is gericht, maar keeper Jonker van RKDES stopt de inzet. Vlak voor rust nog een spaarzame mogelijkheid voor RKDES. Maarten van Putten schiet net over het doel van Abcoude.

Ook in de tweede helft is Abcoude heer en meester op het veld. In de 48e minuut is het bijna raak. Een voorzet vanaf de linkerkant van Michael Amoafo komt op het hoofd van Stefan Groen. Zijn kopbal is goed, maar net niet scherp genoeg. In de 58e minuut is het wel raak voor  Abcoude. Opnieuw is het Michael Amoafo die vanaf links Martijn Groen bereikt voor de goal van RKDES. Die schiet de bal ditmaal feilloos in (2-0). In de 65e minuut slalomt Loek Schings door de verdediging van RKDES. Zijn schot smoort echter, waardoor de keeper kan stoppen. Drie minuten later dan eindelijk de eerste mogelijkheid in de tweede helft voor RKDES. Adil Zohri ziet zijn schot echter hoog over gaan.

FC Abcoude blijft druk zetten en lijkt in de 72e minuut op een 3-0 voorsprong te komen. Scheidsrechter Johan van Genderen kent in eerste aanleg de goal toe, maar corrigeert dat later op aangeven van assistent-scheidsrechter Kok van RKDES vanwege buitenspel. Abcoude is daardoor in verwarring. Daarvan maakt RKDES dankbaar gebruik, want in dezelfde minuut scoort Maarten van Putten 2-1. De spanning lijkt terug in de wedstrijd.  RKDES denk even dat er meer te halen is en zet aan. Zonder succes, want FC Abcoude heeft niet snel daarna de wedstrijd weer onder controle. In blessuretijd bouwt FC Abcoude de voorsprong verder uit. Met een prima actie op het middenveld verovert Stefan Groen de bal. Hij speelt op links Michael Amoafo aan. Die trekt naar binnen en laat keeper Jonker met een hard schot kansloos 3-1. Niet lang daarna fluit scheidsrechter Van Genderen voor het einde van de wedstrijd. (Verslag en foto’s: Rob Baarda)

Send this to a friend