Home / Algemeen / FC Abcoude blij met gelijkspel

FC Abcoude blij met gelijkspel

Op papier leek het een niet al te moeilijk te nemen horde, maar in de praktijk pakte het voor Abcoude in de uitwedstrijd tegen SDO uit Bussum toch net even anders uit. FC Abcoude speelde een goed half uur prima voetbal waarin het ook snel op voorsprong kwam. Daarna verloor Abcoude de grip op de wedstrijd en werd het knokken. Die knokpartij leverde Abcoude bij een 1-1 eindstand uiteindelijk een punt op. En daarmee mag de ploeg van Rini van Roon uiterst tevreden zijn, want meer zat er echt niet in.

FC Abcoude begint prima aan de wedstrijd. Het eerste half uur zijn de bezoekers heer en meester op het veld. SDO wordt vroeg gestoord in de opbouw. Door deze aanvallende instelling komt de defensie van Abcoude dan ook nauwelijks in de problemen en krijgt Abcoude ook direct kansen, De eerste kans doet zich al voor in de 3e minuut van wedstrijd. Vanuit een corner weet Dennis Püttmann feilloos Immanuelson Duku te bereiken. Zijn kopbal gaat echter net naast het doel van SDO. Anders is dat in de 14e minuut. Dan weet diezelfde Duku zichzelf goed vrij te spelen. Hij trekt vanaf links naar binnen en zijn schot laat doelman Rolf Hazelaar van SDO kansloos (0-1).

Dennis Puttman verdedigt voor FC Abcoude

Ook daarna zijn er diverse goede mogelijkheden voor Abcoude om de voorsprong verder uit te bouwen. In de16e minuut vanaf de rechterkant van het veld een goed indraaiende voorzet van Regar Kasim. De bal komt op het hoofd van Martijn Groen, maar die ziet zijn kopbal net naast gaan. Na 30 minuten spelen komt SDO langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. FC Abcoude verliest de controle op het middenveld en moet achteruit. SDO komt dichtbij de gelijkmaker. Eerst is er een mogelijkheid voor Zeno Peereboom. Daarna voor Daan Stroomberg. Zijn harde schot raakt de bal en komt terecht in de handen van keeper Jeffrey IJmker van Abcoude.

Vlak voor rust een vervelend incident. Dennis Püttmann maakt op het middenveld een sliding. Zijn tegenstander, Martijn Hendriks wordt daarbij ongelukkig geraakt en moet het veld verlaten met een gebroken kuitbeen. Hij wordt per ambulance afgevoerd. Hij wordt vervangen door Dennis de Loos en dat zal later een gouden wissel betekenen. SDO houdt het sterke einde van de eerste helft ook in de tweede helft goed vast. FC Abcoude komt nog nauwelijks aan aanvallen toe. De ploeg kan de bal niet vasthouden en moet zich meer en meer richten op een enkele counter.

In de 67e minuut krijgt SDO dan waar het op basis van het spel recht op heeft. Invaller Dennis de Loos haalt vanaf de rechterkant vanaf de rand van de zestien meter van Abcoude hard uit richting het doel van Abcoude. De bal is laag. Keeper Jeffrey IJmker heeft nauwelijks kans om zich goed op de inzet te richten en is kansloos (1-1).

Ook daarna blijft SDO het betere van het spel houden. Abcoude probeert het initiatief in de wedstrijd terug te krijgen, maar slaagt daarin niet. FC Abcoude verdedigt met man en macht. Routinier en aanvoerder Robbert de Vries (41 jaar) neemt daarin het voortouw. Op meerdere momenten weet hij in de defensie goed in te grijpen. Beide ploegen komen in een spannende wedstrijd uiteindelijk niet meer tot scoren. Een gelijkspel waarmee Abcoude het meest tevreden kan zijn.

Stefan Groen in kopduel namens Abcoude

Verslag en foto’s: Rob Baarda

Send this to a friend