Home / Algemeen / FC Abcoude buigt achterstand om in zege op JOS/Watergraafsmeer

FC Abcoude buigt achterstand om in zege op JOS/Watergraafsmeer

Het al geplaatste JOS/Watergraafsmeer heeft de laatste groepswedstrijd in de districtsbeker met 3-2 verloren van FC Abcoude. Een 2-0 achterstand werd door de gasten omgebogen. Veel maakte het niet uit, want de tweedeklasser bekert ondanks deze zege niet verder.

JOS/Watergraafsmeer begon op eigen veld uitstekend. De ploeg van Tom Verhoek, die bij afwezigheid van Roy van der Mije de leiding had, speelde Abcoude in de beginfase helemaal weg en kwam na vijf minuten op een 1-0 voorsprong. Omar Limon bezorgde de bal bij Reggie Schaap, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de linkerhoek schoof.

De thuisploeg leek vervolgens een gemakkelijke middag te krijgen en was constant in de aanval tegen een zeer gezapig Abcoude. Telkens werden de buitenspelers gezocht om dan via een strakke voorzet de spits te bereiken. Die speelwijze leverde ook in de zeventiende minuut de 2-0 op. Schaap was ditmaal de aangever op de inglijdende Renaldo Jongebloet. FC Abcoude kon daar weinig tegenover stellen. Op slag van rust kwamen de gasten wel terug in de wedstrijd. Een kopbal van Stefan Groen eindigde tegen de lat en in de rebound schoot zijn broer Martijn de 2-1 binnen.

Het spelbeeld kantelde na rust volledig met FC Abcoude dat het heft in handen had genomen. De thuisploeg werd in het tweede bedrijf direct met de rug tegen de muur gezet en dit resulteerde in de 55ste minuut in een verdiende gelijkmaker van Giovanni Kasanwirjo: 2-2. JOS was geen schim meer van de ploeg die de eerste helft dicteerde. Het was bovendien aan doelman Halil Süzülmüs te danken dat de gelijke stand lange tijd op het scorebord bleef staan.

Vlak voor tijd leek het inmiddels herstelde JOS de 3-2 te maken, maar de kopbal van Allon Koene werd door doelman Jeffrey IJmker snel achter de doellijn weggehaald. De scheidsrechter durfde de thuisploeg geen treffer toe te kennen. Aan de andere trok FC Abcoude uiteindelijk aan het langste eind. Martijn Groen maakte de comeback helemaal compleet door de 2-3 eindstand op het scorebord te zetten.

Veel schoot de ploeg van Ton Bras er echter niet mee op, want vooraf was al bekend dat JOS/Watergraafsmeer en AMVJ verder zouden bekeren. Bras: “Ik ben in de rust wel flink tekeer gegaan. We waren in de eerste helft erg slap en apathisch aan het voetballen. Ik ben blij dat we dat in de tweede helft recht hebben kunnen zetten. Je kunt heel gemakkelijk zeggen dat deze wedstrijd nergens over ging, maar als je vandaag met 6-1 verliest werkt dat toch door.”

Kijk hier voor alle uitslagen van de zondagduels in de districtsbeker.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Send this to a friend