Home / Algemeen / FC Abcoude en OSM ’75 delen punten

FC Abcoude en OSM ’75 delen punten

In een matig duel dat uiteindelijk vanwege het scoreverloop nog spannend werd, hebben OSM ’75 en FC Abcoude de punten gedeeld. De wedstrijd eindigt in een 3-3 gelijkspel. FC Abcoude had de wedstrijd kunnen winnen als het met name in de slotfase van de wedstrijd zorgvuldiger met de kansen was omgegaan.

De wedstrijd komt maar moeilijk op gang. Het is vooral elkaar aftasten dat beide ploegen doen. Abcoude zet vroeg druk. Hierdoor komt OSM ’75 nauwelijks aan een goede opbouw van de aanval toe. Telkens gaat de bal breed of achteruit. Het tempo is laag. Na tien minuten lijkt OSM ’75 wat aan te zetten, maar dat is voor FC Abcoude ook direct het sein om iets harder te gaan lopen. In de 11e minuut een mogelijkheid voor Abcoude als Immanuelson Duku de bal vanaf rechts voorzet. Martijn Groen krijgt de bal echter niet onder controle. Zijn schot wordt gekeerd door doelman Stefan Kolvers van OSM ’75. Direct daarna een kleine kans voor OSM ’75. Wesley Suister wordt in de diepte aangespeeld en gaat richting doel van Abcoude. Verdediger Robbert de Vries is attent en kan de inzet blokkeren.

Duku kopt op doel

In de 18e minuut mislukt een korte corner van Abcoude. OSM ’75 komt er met Jordi van Houten snel uit. Die speelt in de lengte Rafael Markus aan, maar zijn schot gaat naast het doel van Abcoude. Het spel gaat over en weer zonder dat dit tot gevaarlijke momenten leidt. OSM ’75 mag in de 30e minuut een hoekschop nemen. De verdediging van Abcoude let niet goed op en Jordi van Houten brengt de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Lang kan OSM ’75 daar niet van genieten, want zeven minuten later is het Robbert de Vries die een vrije trap van Dennis Püttmann met een goed schot succesvol weet af te ronden (1-1).

Het begin van de tweede helft is evenmin spectaculair. De tweede helft is 14 minuten oud als schiedsrechter Frank Zwiers keeper Jeffrey IJmker van Abcoude in de zestien meter een overtreding ziet maken. Hij wijst resoluut naar de elf meter stip. Rafael Markus maakt geen fout en brengt OSM ’75 op een 2-1 voorsprong.

Trainer Rini van Roon van Abcoude grijpt in de 64e minuut in. Hij brengt Ron Weber en Michael Amoafo in voor Dennis Püttmann en Fabian van de Bunt. De aanval van Abcoude wordt daarmee versterkt. Vier minuten later leidt dat ook direct tot succes. Immanuelson Duku speelt zich op de rechterzijde van het veld vrij en trekt naar binnen. Hij haalt verwoestend uit en schiet de bal in de linker bovenhoek. Keeper Stefan Kolver is kansloos (2-2).

Fabian van de Bunt in duel

Abcoude lijkt daarna te willen doorstoten naar de winst. Toch is het OSM ’75 dat in de 82e minuut weer op voorsprong komt. Ditmaal door een snoeiharde vrij trap van invaller Martijn Steenhof (3-2). Direct daarna wisselt Abcoude opnieuw. Verdediger Robbert de Vries verlaat het veld voor aanvaller Jeroen Püttmann. Abcoude gaat op jacht naar de gelijkmaker. OSM ’75 wordt onder druk gezet. Die opzet slaagt in de 87e minuut als Martijn Groen een prima voorzet van Michael Amoafo kan afronden (3-3). In de slotfase van de wedstrijd zijn er nog verscheidene mogelijkheden voor Abcoude om de winst alsnog mee naar huis te nemen. Jeroen Püttmann schiet op de lat, Martijn Groen schiet de bal voor open doel hoog over. De wedstrijd eindigt in 3-3.

Volgende week speelt FC Abcoude een belangrijk thuisduel tegen koploper NVC, dat in Velsen geen kind had aan VSV. OSM ’75 gaat op bezoek bij Hoofddorp dat in Bovenkerk met 3-1 onderuit ging tegen Roda’23.

Foto’s en verslag: Rob Baarda

Send this to a friend