FC Abcoude geeft winst uit handen

In de thuiswedstrijd tegen NVC uit Naarden heeft FC Abcoude heeft FC Abcoude een zekere overwinning uit handen gegeven. Na zeven minuten stond de ploeg van trainer Rini van Roon op een comfortabele 2-0 voorsprong. Uiteindelijke bleek dat een luxe die de ploeg niet aankon, Na negentig minuten speeltijd stond er een 2-2 gelijkspel op het scorebord.

FC Abcoude begint goed aan de wedstrijd. De ploeg is aanvallend ingesteld. Die houding leidt al vrij snel tot succes. In de 5e minuut van de wedstrijd onderschept Stijn Meijers de bal op het middenveld. Hij geeft een steekbal door aan Haresk Kanhai. Die kan doorlopen richting het doel van NVC en laat de keeper kansloos (1-0). Twee minuten later opnieuw een goede mogelijkheid voor de thuisploeg. In het strafschopgebied komt de bal bij Regar Kasim. Zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Ook de rebound is voor Abcoude, maar NVC maakt een overtreding. Penalty!. De strafschop wordt foutloos ingeschoten door Gio Leeflang (2-0). Abcoude lijkt op rozen te zitten en een grote uitslag ligt in het verschiet. Vier minuten later moet Abcoude de wedstrijd definitief op slot gooien. Stijn Meijers krijgt de bal vanuit een vrije trap van Dennis Püttmann feilloos aangespeeld. Zijn schot gaat net naast het doel van NVC.

De voorsprong maakt FC Abcoude nerveus. De rust verdwijnt uit het spel en dat betekent dat NVC meer controle over de wedstrijd kan krijgen. De mogelijkheden voor de ploeg uit Naarden nemen toe. In de 25ste minuut een prima aanval van NVC over de rechterkant. Een dieptepass wordt ternauwernood door keeper Jeffrey IJmker van Abcoude onderschept. Hij neemt daarbij de tegenstander mee in de val, maar de goed leidende scheidsrechter Wassink ziet daar geen penalty in.
In de 31ste minuut weet NVC toch te scoren. een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld ter hoogte van de zestien meter. FC Abcoude zet de muur verkeerd neer. Daardoor kan Sven Kolle in de korte hoek scoren (2-1).

Ook in de tweede helft komt FC Abcoude niet toe aan het eigen spel. Teveel en te vaak wordt de lange bal gehanteerd en dat leidt tot veel balverlies. Er zijn weliswaar mogelijkheden voor de thuisploeg. maar echt gevaarlijk wordt het niet. In de 59ste minuut komt NVC dan toch op gelijke hoogte. Een prima aanval vanaf de linkerkant. FC Abcoude is achterin even de organisatie kwijt en dat betekent dat Jan Hessing vrij kan inschieten (2-2).

In de 87ste minuut lijkt Abcoude de wedstrijd alsnog te kunnen beslissen. Een goed uitgevoerde counter. Regar Kasim onderschept de bal op het middenveld en gaat richting doel NVC. Mark van Lith loopt mee en wordt aangespeeld. Zijn schot wordt gekeerd. In de rebound komt Abcoude eveneens niet tot scoren. Vlak voor tijd slaat het noodlot voor Abcoude bijna toe. Een aanval van NVC over de linkerkant van het veld. Een hard schot op doel, maar Jeffrey IJmker kan de bal met de voeten stoppen. Niet lang daarna blaast de scheidsrechter af. De wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

Achteraf gezien een terechte uitslag. Abcoude heeft verzuimd om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen en heeft NVC toegestaan om terug in de wedstrijd te komen. Het gelijke spel brengt Abcoude nu op een 6e plaats van de ranglijst.

Foto’s: Rob Baarda