Home / Algemeen / FC Abcoude goed op weg richting lijfsbehoud

FC Abcoude goed op weg richting lijfsbehoud

Waar het verschil vorige week nog erg klein was tussen FC Abcoude en Saestum, heeft de zondag tweedeklasser in de return orde op zaken gesteld. De ploeg van Ton Bras won in Zeist met 3-6. In de tweede en laatste ronde hoeven de Abcoudenaren alleen nog met Vriendenschaar af te rekenen om in de tweede klasse te blijven.

Al binnen vijf minuten had FC Abcoude de voorsprong te pakken via Praeben Wolfgramm. Deze bleef tot de rust op het scorebord staan. “De rest van de eerste helft hebben we niets laten zien en zijn we zelfs een paar keer goed weggekomen”, aldus Bras. “In de rust heb ik gezegd dat we onze ego’s opzij moesten zetten, want op dat moment raakte niemand een bal goed. Het was echt ontzettend slecht.”

Na de hervatting klapte FC Abcoude er meteen op. Binnen twintig seconden verdubbelde Magdy Ibrahim de voorsprong en vervolgens namen de gasten ruim afstand van Saestum. Doelpunten van Niek Remijn (in de heenwedstrijd de enige doelpuntenmaker, red.), Martijn Groen en Daryl Gerritsen zetten de 0-5 voorsprong op het scorebord.

Pas tien minuten voor tijd deed Saestum via Anss Akharouid iets terug met een eretreffer. Sander Snoek tekende nog voor de 1-6, maar uiteindelijk drukte Saestum nog even door voor de eer. Jeffrey van Maanen en Lhasse Hercules bepaalden de eindstand op 3-6, in het voordeel van FC Abcoude.

In de tweede ronde wacht derdeklasser Vriendenschaar voor FC Abcoude om zich veilig te spelen. De ploeg uit Culemborg was over twee wedstrijden te sterk voor OSV. Bras: “Ik ken Vriendenschaar niet heel goed. Het zal aan onszelf liggen of wij er in blijven of niet.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Met dank aan RTV Utrecht
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt

Send this to a friend