Home / Algemeen / FC Abcoude grijpt laatste strohalm met zege op Pancratius

FC Abcoude grijpt laatste strohalm met zege op Pancratius

Nog nooit in de clubgeschiedenis degradeerde FC Abcoude. Dat willen ze graag zo houden bij de zondag tweedeklasser. De ploeg van Petar Djenic greep de laatste strohalm door Pancratius met 4-1 te verslaan. Daardoor naderde de hekkensluiter nummer voorlaatst Quick 1890 tot op twee punten genaderd, met nog één speelronde te gaan.

Al jaren bungelt FC Abcoude in het rechterrijtje van de tweede klasse B, waar het de afgelopen decennia gestaag naartoe klom. Eén keer hadden ze de nacompetitie – en daarin ook een narrow escape – nodig om zich veilig te spelen. Dat zou, met vier punten achterstand en twee duels te gaan, ook het hoogst haalbare zijn. De rode lantaarndrager wist zelf maar al te goed dat tegen Pancratius hun laatste kans was om dat af te dwingen. Djenic: “Het maakte de jongens misschien iets scherper. Ze hebben vanaf het begin laten zien dat ze alles willen geven en doen om in deze competitie te blijven.”

Een zeer afwachtend spelend FC Abcoude sloeg toe op de juiste momenten. Het eerste aanvallende gevaar leverde in de veertiende minuten prompt een openingstreffer op toen Sander Snoek bij de eerste paal een voorzet van Ivo de Waal binnen kopte. Vlak daarvoor ontsnapte de thuisploeg aan een vroege achterstand omdat een lobje van Bobby Bosma tijdig uit de doelmond werd gehaald. Na een halfuur kwamen de Abcoudenaren zelfs op 2-0. Pancratius-doelman Stijn Morsch verwerkte een hoekschop niet goed genoeg en van dichtbij tikte Rick Berrevoets de bal binnen.

De bezoekers, waarbij overduidelijk zichtbaar was dat de geest uit de fles is en het seizoen plichtmatig uitgespeeld wordt, konden hier slechts een schotje van Bas Pel (in het zijnet) en na rust een vrije trap van Thom Leenen (tegen de lat) tegenover stellen. Op het moment dat Leenen het aluminium raakte, stond er al een 3-0 stand op het scorebord. Ondanks het vlagsignaal kon clubtopscorer De Waal de bal tien minuten na de rust in een leeg doel schuiven.

Na ruim een uur spelen deed Ralf Fenne iets terug namens Pancratius. Het werd alleen geen moment meer spannend. In de slotminuut bepaalde invaller Nils Baltissen met een bekeken lobje de eindstand op 4-1. Op die manier leeft FC Abcoude nog. Wel is de hekkensluiter volgende week op de slotdag afhankelijk van Quick 1890. Het kan een beetje hulp vragen van streekgenoot FC Weesp. Dan moet FC Abcoude zelf ook winnen van SO Soest.

“Als we een paar weken eerder waren gestart met het pakken van punten, was het een stuk minder spannend geweest”, zei Djenic. “We hebben nog één wedstrijd en daar gaan we vol voor. We hebben het er al over gehad in de kleedkamer. Iedereen is zich ervan bewust dat we scherp moeten blijven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)