FC Abcoude laat geen spaan heel van Vriendenschaar

FC Abcoude heeft zich verzekerd van een zevende seizoen in de zondag tweede klasse. De ploeg van Ton Bras boekte op eigen veld een eclatante zege op Vriendenschaar en maakte daarmee de achterstand uit de heenwedstrijd meer dan goed. In Abcoude werd het maar liefst 7-0 voor de thuisploeg.

Over de 3-2 nederlaag van vorige week in Culemborg was Bras erg ontevreden. Op eigen veld speelde FC Abcoude een totaal andere wedstrijd. Al binnen vijf minuten had het de stand over twee wedstrijden gelijk getrokken. Een voorzet van Gioney Capello werd niet goed weggewerkt door Vriendenschaar, waar Jendro Halman met een diagonaal schot van kon profiteren: 1-0. Daarna was de ban gebroken en viel er al een last van de schouders af.

Martijn Groen en Bouzbib

Vriendenschaar had de hele wedstrijd weinig in te brengen. De kansen waren voor FC Abcoude, maar Capello kon niet genoeg kracht achter zijn schot krijgen en een vrije trap van Daryl Gerritsen van zo’n dertig meter eindigde op de paal. Een paar minuten voor rust werd de voorsprong verdubbeld en had Abcoude de leiding in de tweestrijd te pakken. Martijn Groen kon vogelvrij een vrije trap van Gerritsen tegen de touwen koppen: 2-0. “Hij twijfelt nog over zijn toekomst, maar ik kan hem niet missen volgend seizoen”, keek Bras al vooruit.

Juichen Abcoude

Op slag van rust werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg. Menno Bosch blokte rond de rand van het strafschopgebied een pass van Vriendenschaar-verdediger Martijn Wuite. De bal ging verrassend richting het doel en verdween over de verbouwereerde doelman Denzel Muradin in het net. Toen vlak na de hervatting ook de 4-0 viel na goed afronden van Niek Remijn, was de wedstrijd helemaal beslist.

Doelpunt Niek Remijn

Vriendenschaar kon alleen uit vrije trappen voor gevaar stichten, maar doelman Jeffrey IJmker gaf de hele wedstrijd geen krimp. FC Abcoude had de wedstrijd onder controle en kende geen genade met de gasten. Farid Bouzbib wist een kopbal van Groen nog van de doellijn te halen, maar in het laatste kwartier liep FC Abcoude nog verder uit. Capello brak voortdurend door aan de buitenkant en bekroonde dit zelfs met een treffer, waarna hij ook liet zien een prima aangever te kunnen zijn. Een panklare voorzet werd door Martijn Groen bij de tweede paal binnen gevolleerd en het slotakkoord was voor Remijn, die de bal na klaarleggen door Capello beheerst langs doelman Muradin schoof.