Home / Algemeen / FC Abcoude haalt eigen niveau niet tegen Vriendenschaar

FC Abcoude haalt eigen niveau niet tegen Vriendenschaar

FC Abcoude zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen als het zich nog veilig wilt spelen in de zondag tweede klasse. De ploeg van Ton Bras verloor op bezoek bij derdeklasser Vriendenschaar met 3-2 en had geen enkele aanspraak op een beter resultaat.

“Natuurlijk is het teleurstellend, maar we hebben gewoon niet goed gevoetbald”, is Bras duidelijk. “Er werd te weinig gecombineerd, we leden ontzettend veel balbezit. Een aantal spelers haalden hun normale niveau niet. Ik denk dat als wij tien keer tegen Vriendenschaar spelen, er zeven van winnen. Het zat nu gewoon niet mee.”

DSC08949

De wedstrijd in Culemborg werd na twee minuten stilgelegd na een botsing tussen Vriendenschaar-doelman Rody Honingh en Abcoude-spits Martijn Groen. De sluitpost had zijn tong ingeslikt, een ambulance moest komen om Honingh met een hersenschudding naar het ziekenhuis te brengen. Snel na de hervatting opende Abid el Idrissi uit een vrije trap de score voor de thuisploeg.

Bras: “Vanaf dat moment liepen we eigenlijk achter de feiten aan.” Stefan Groen tekende niet veel later voor de gelijkmaker, maar deze bleef niet lang op het scorebord staan. Een doelpunt van Joshua Cohen zorgde namelijk voor de 2-1 ruststand in het voordeel van Vriendenschaar.

4657

Vlak na de rust kwam FC Abcoude toch weer op gelijke hoogte via Praeben Wolfgramm. “Daarna hebben we tien minuten goed gevoetbald, maar hing de 3-2 niet in de lucht.” Het was namelijk Vriendenschaar dat die 3-2 maakte. Acht minuten voor tijd tekende Cohen voor de eindstand, waar FC Abcoude nog goed mee weg kwam. “Ik denk namelijk dat als we nog tien minuten langer door zouden spelen, de achterstand zelfs nog groter zou worden.”

Door de nederlaag zal FC Abcoude volgende week op eigen veld moeten winnen voor handhaving in de tweede klasse. “Ik heb er nog wel vertrouwen in dat wij ons handhaven, want kwalitatief zijn wij gewoon beter. Volgende week moeten we winnen. Het scheelt dat we van tevoren al weten wat ons te doen staat. Er is geen andere optie.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Foto’s Vriendenschaar

Send this to a friend