FC Abcoude in tweede helft langs CDW

In het thuisduel tegen hekkensluiter CDW uit Wijk bij Duurstede kon FC Abcoude in de eerste helft geen potten breken. Het ontbrak de thuisploeg aan inspiratie. CDW zat feller in de wedstrijd en kon in de eerste helft op een 0-1 voorsprong komen en werd de achterstand omgezet in een 3-1 overwinning. CDW hielp een handje mee door de wedstrijd met negen man te eindigen.

De eerste helft is van beide kanten matig. Zowel Abcoude als CDW creëren weinig mogelijkheden en dat maakt de wedstrijd tot een onaantrekkelijk schouwspel. Tot echte kansen komt het voor Abcoude niet. In de 15e minuut wel een schot van middenvelder Stefan Groen dat via de kruising achter het doel van CDW verdwijnt. In de 31e minuut vindt Rezgar Kasim vanaf links met een cross bal Jeroen Püttmann. De bal is net te scherp, waardoor de inzet in het zijnet verdwijnt. Twee minuten later is CDW wel succesvol. Een prima voorzet vanaf de linkerkant wordt door spits Peter Straver prima ingekopt. Hij laat keeper Jeffrey IJmker kansloos (0-1).

Na rust een ander FC Abcoude. In de theepauze heeft trainer Rini van Roon linkerspits Loek Schings vervangen door Martijn Groen. En die wissel leidt al snel tot succes. In de 55e minuut wordt Martijn Groen op links in de diepte aangespeeld. Hij trekt naar binnen en schiet beheerst in. De bal krult achter keeper Timo Freen (1-1). FC Abcoude wordt sterker en drukt CDW achteruit. Er zijn diverse kansen om de voorsprong uit te bouwen. Dat gebeurt echter pas in de 74e minuut van de wedstrijd. Een snelle aanval van Abcoude. Nu is het Jeroen Püttmann die in de diepte wordt aangespeeld. De verdediging van CDW blijft staan, omdat men aan buitenspel denkt. Dat is het niet. Jeroen Püttmann krijgt alle tijd om te schieten. Zijn schot gaat via de binnenkant van de verre paal in het doel van CDW. Drie minuten later moet diezelfde Jeroen Püttman de wedstrijd beslissen. Hij kan alleen op de keeper van CDW af, maar zijn schot mist voldoende kracht waardoor de keeper kan stoppen.

Zeven minuten voor het einde van de wedstrijd loopt Danny Vizee van CDW tegen een rode kaart aan wegens een natrappende beweging. Wouter de Lange van CDW is het daar niet mee eens. Hij heeft commentaar en lacht de scheidsrechter uit. Een gele kaart is het gevolg. Opgeteld bij de eerste gele kaart wegens praten in de eerste helft mag ook hij het veld verlaten. CDW moet met negen man verder. Een ongelijke strijd. En dat blijkt ook wel als Martijn Groen vier minuten voor tijd de voorsprong voor Abcoude uitbreidt naar 3-1. Dat is ook de eindstand.

Alle directe concurrenten winnen ook. En dat betekent dat Abcoude stevig op de zesde plaats blijft staan. Natuurlijk blijft er kans op een plek in de nacompetitie. Dan moeten in ieder geval alle volgende wedstrijden worden gewonnen. Te beginnen volgende week. Dan speelt FC Abcoude het restant van de gestaakte wedstrijd tegen DHSC. Als die wordt gewonnen, is de achterstand op nummer drie nog slechts twee punten.

Verslag en foto’s: Rob Baarda