FC Abcoude krijgt te weinig tegen Soest

In het thuisduel tegen SO Soest, de nummer twee uit de tweede klasse B, heeft Abcoude uiteindelijke niet gekregen waar het recht op had. In een spannend duel op een bijzonder zwaar bespeelbaar veld trokken de bezoekers uit Soest aan het langste eind. FC Abcoude moest zijn eerste nederlaag van het seizoen incasseren en ging met 0-1 van het veld.

Het moet gezegd. FC Abcoude begint defensief en toch ook wat passief aan de wedstrijd. SO Soest neemt direct het heft in handen. De aanvalsdruk van Soest zorgt wel voor enorme ruimte achter de laatste linie, maar Abcoude weet daar zeker in het eerste kwartier nauwelijks gebruik van te maken. Voor Soest zijn er wel direct mogelijkheden. In de 11e minuut is keeper Jeffrey IJmker attent op een scherpe lage voorzet vanaf de rechterkant.

Na een kwartier komt Abcoude langzaam maar zeker meer naar voren. In de 17e minuut een knap schot van Martijen Groen dat keeper Diego Alvarez van Soest ternauwernood tot hoekschop kan verwerken. Kort daarna mag diezelfde Martijn Groen recht voor het doel van Soest en net buiten de zestien meter een vrije trap nemen. Scheidsrechter Van Kampen geeft duidelijk aan dat de vrije trap indirect moet worden genomen. Het schot van Martijn Groen verdwijnt echter rechtstreeks in het doel van Soest. De strijd gaat nu op en neer. Voor beide ploegen zijn er mogelijkheden, maar echte grote kansen doen zich niet voor. In de 35e minuut is dat anders. Een hard schot van Soest wordt goed gepareerd door doelman Jeffrey IJmker, die daarmee Abcoude voor een achterstand behoedt.

Haresh Kanhai zet aanval op

In de tweede helft komt Abcoude duidelijk sterker uit de startblokken. Er wordt aanvallender gevoetbald en er zijn mogelijkheden. In de 54e minuut zien we Robbert de Vries uit een corner van Dennis Püttmann net naast het doel van Soest koppen. Vijf minuten later een vrije trap van diezelfde Dennis Püttmann. Die bereikt nu het hoofd van Stefan Groen maar de keeper van Soest is bij de les. Het tweede kwartier in de tweede helft is weer voor Soest. In de 65e minuut een hard schot van Olivier Steenvoorden van Soest, dat Jeffrey IJmker tot corner verwerkt. Uit die corner kan Soest via Majid Ghaddari toch op een 0-1 voorsprong komen. Abcoude wisselt daarna direct. Haresh Kanhai en Regar Kasim verlaten het veld voor Jeroen Püttmann en Immanuelson Duku.

Abcoude wil zich niet neerleggen bij een nederlaag en zet nu veel meer druk. De mogelijkheden nemen daardoor toe. In de 84e minuut is Abcoude dichtbij de gelijkmaker. Een prima steekbal van Jeroen Püttmann op Immanuelson Duku. Zijn schot is echter niet zuiver. De kansen voor Abcoude stapelen zich op. Voor het doel van Soest ontstaan enkele hachelijke momenten. Maar Abcoude mist de scherpte. Zo zien de toeschouwers Duku in de 86e minuut opnieuw naast schieten. Drie minuten later moet Martij Groen op doel schieten. In plaats daarvan geeft hij voor, maar niemand is meegelopen. Vlak voor het eindsignaal nog een prima actie van Niek Remijn. In de diepte aangespeeld neemt hij de bal mee op de borst. Zijn schot is gericht maar gaat net over.

Daarna vindt de scheidsrechter het welletjes. Soest mag drie punten mee naar huis nemen en dat is net even teveel, want de ploegen hadden eigenlijk de punten moeten delen.

Verslag en foto’s: Rob Baarda