Home / Algemeen / FC Abcoude laat DWS in slotfase langszij komen

FC Abcoude laat DWS in slotfase langszij komen

Voor de derde keer op rij is de adem van zondag tweedeklasser FC Abcoude te kort gebleken om een overwinning over de streep te trekken. De ploeg van Petar Djenic zag middenmoter DWS in de laatste minuut nog een punt meenemen: 1-1.

In de eerste helft had de nummer voorlaatst een licht overwicht tegen een terughoudend DWS. Het niveau van de wedstrijd was niet heel hoogstaand en er werden weinig kansen gecreëerd. Na ruim twintig minuten spelen werd een doelpunt van Sander Snoek afgekeurd wegens buitenspel. Daarna probeerde FC Abcoude het nog een aantal keer, maar was de eindpass vaak niet succesvol genoeg. DWS wist in het eerste bedrijf helemaal niets te creëren.

Dat veranderde toen de Amsterdammers na rust iets meer risico gingen nemen. Het werd een gelijk opgaande wedstrijd waarin het de thuisploeg na ruim een uur spelen lukte om de score te openen. Snoek werd de diepte ingestuurd, was net iets eerder bij de bal dan de uitkomende doelman Yassin Roosblad en rondde knap af. Hierna moest DWS komen en kreeg het ook een paar goede kansen op een gelijkmaker. Een schot van Mehmet Karaca werd gekeerd door doelman Jeffrey IJmker en Anass Benhammouch schoot een vrije trap op de kruising.

Een gelijkmaker hing in de lucht. Nouredinne Harrouni dacht deze in de 72ste minuut te maken, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de slotfase viel de 1-1 alsnog. Een schot van Karaca leek voorlangs te gaan. Zamorano Bourne was alert en tikte de bal net op tijd binnen. De Amsterdammers voorkwamen zo een derde nederlaag op rij, terwijl het voor de thuisploeg na Quick 1890 (2-2) en FC Weesp (2-2) opnieuw in de laatste minuten misging.

Veel schieten beide ploegen hier niet mee op. FC Abcoude blijft voorlaatste staan, met twee punten voorsprong op hekkensluiter PVCV. DWS staat negende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag tweede klasse B.

Foto’s Jos Spitteler