Home / Algemeen / FC Abcoude laat winst glippen

FC Abcoude laat winst glippen

FC Abcoude heeft zichzelf vandaag in het restant van het thuisduel tegen Roda’46 duidelijk tekort gedaan. Het thuisduel werd eerder op 16 september jl. gestaakt bij een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. En dat was toen een geluk voor Abcoude, dat die dag buitengewoon slecht speelde. Vandaag zit Abcoude veel beter in de wedstrijd. De ploeg is gretig en is op zoek naar resultaat. Een gebrek aan scorend vermogen is er de oorzaak van dat Abcoude slechts een punt aan dit thuisduel overhoudt.  Als scheidsrechter Ype Kloosterman het eindsignaal blaast, staat er een 1-1 eindstand op het scorebord.

De resterende speeltijd van deze wedstrijd is 38 minuten. Na een korte aarzelende start, neemt de thuisploeg al snel het heft in handen.  Met snelle combinaties probeert Abcoude de goed georganiseerde verdediging van Roda’46 stuk te spelen. Gemakkelijk gaat dat niet, maar al snel zijn er toch mogelijkheden om te score te openen. In de wetenschap dat een extra tegengoal funest is, pakt Abcoude het toch voorzichtig aan.

In de 11e minuut een vrije trap van Robbert de Vries. Zijn inzet wordt in de zestien meter doorgekopt. Michael Amoafo krijgt de bal onvoldoende onder controle en schiet naast. De beste kans voor Abcoude doet zich voor in de 24e minuut van de wedstrijd. Martijn Groen komt goed door over de linkerkant van het veld en legt de bal breed op Michael Amoafo. Die heeft een leeg doel voor zich, maar schiet de bal naast. Langzaam maar zeker begint de tijd  voor Abcoude te dringen. Trainer Rini van Roon grijpt in. Hij wisselt Robbert de Vries en Terence Koswel voor Fabian van de Bunt en Tobias Kombrink. De druk op Roda’46 wordt daarmee verder opgevoerd.

Fabian van den Bunt en Martijn Groen op jacht

In de 33e minuut een aardige mogelijkheid voor Regar Kasim. Hij kan vanaf de zestien meter lijn vrij inschieten, maar zijn inzet in niet te moeilijk voor keeper Thijs Janssen van Roda’46.  Het einde van de wedstrijd nadert en de spanning neemt toe. De meegereisde toeschouwers  uit Leusden schreeuwen om het eindsignaal. Scheidsrechter Ype Kloosterman laat zich echter niet van de wijs brengen en telt extra tijd bij vanwege enkele wissels van Roda’46 en verscheidene blessurebehandelingen.

Martijn Groen wordt in de 40e minuut van de wedstrijd stevig onderuit gehaald in het strafschopgebied van Roda’46. De scheidsrechter ziet er niets in en laat doorspelen. Abcoude pikt de bal op het middenveld weer op en zet direct een nieuwe aanval in.  Linksbuiten Michael Amoafo komt in balbezit en kan zich op snelheid vrijspelen. Hij gaat alleen op keeper Janssen af en ditmaal is het raak voor Abcoude (1-1).  Een verdiende gelijkmaker.

Tom Pouw verdient corner

Alhoewel de tijd nog kort is, probeert Abcoude alsnog om de winst binnen te halen. Dat lukt niet meer. Het gelijkspel van vandaag brengt Abcoude naar de 5e plaats in de ranglijst. Volgende week speelt Abcoude in Haarlem tegen promovendus United/DAVO. Een gevaarlijke tegenstander, die het goed doet in de tweede klasse B. Met slechts een punt minder dan Abcoude staat de ploeg op een keurige 7e plaats.

Verslag en foto’s: Rob Baarda

Send this to a friend